Sorina Pintea, suspendată din PSD! OUT și din funcția de manager al spitalului din Baia Mare

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
01/03/2020, 22:05
Sorina Pintea, suspendată din PSD! OUT și din funcția de manager al spitalului din Baia Mare GALERIE FOTO
Sorina Pintea a fost arestată. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Nu se mai termină problemele pentru Sorina Pintea care va fi suspendată acum din PSD! Pe lângă această „debarcare” forțată, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare va fi înlocuită și din această funcție.

Sorina Pintea, suspendată din PSD!

Anunțul a fost făcut chiat de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Reacție vine la puțin timp după ce Pintea a fost arestată în dosarul în care e acuzată de luare de mită.

Mai mult de atât, Gabriel Zetea a subliniat că vă solicita conducerii interimare a PSD implementarea unor măsuri „pentru ca actele de corupţie să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic”.

OUT și din funcția de manager al spitalului din Baia Mare

„Voi propune, luni, elaborarea unui act administrativ pentru instalarea unui manager interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, care să asigure buna funcţionare a spitalului în condiţiile de restricţionare a accesului în spital din cauza coronavirusului şi vom demara o ancheta a Corpului de Control al Consiliului Judeţean la Serviciul de achiziţii publice a spitalului.

Voi propune, de asemenea, suspendarea din PSD a doamnei Pintea şi a tuturor celor care ar putea avea legătură cu acest caz până la soluţionarea în instanţele de judecată a acuzaţiilor”, a precizat, într-o postare pe Facebook, Gabriel Zetea.

În plus, preşedintele PSD Maramureş a susţinut că este „şocat” de acuzaţiile aduse fostului ministru al Sănătăţii şi a afirmat că are încredere că justiţia va face lumină în acest caz.

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, acuzată de luare de mită, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, conform deciziei Tribunalului Bucureşti.

Conform referatului cu propunerea de arestare preventivă, Sorina Pintea a exclamat ”Super tare!” după ce a aflat că că a primit suma de 120.000 de lei pentru contractul de modernizare a unui bloc operator la Spitalul Judeţean, dar şi ”Perfect!”, în momentul în care a aflat că i-a fost acceptată propunerea de a-i fi remis echivalentul a 7% din valoarea contractului.

Sâmbătă dimineaţă, fiul Sorinei Pintea a făcut mai multe declaraţii referitoare la cazul mamei sale, lansând acuzaţii grave la adresa santorului PSD Liviu Pop, acuzaţii pe care acesta le-a respins.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×