Cristian Tudor Popescu spune că Sorina Pintea a fost atinsă de ”coruptovirus”. ”Asistăm la un asasinat”

Cristian Tudor Popescu spune că Sorina Pintea a fost atinsă de ”coruptovirus”. ”Asistăm la un asasinat”
Cristian Tudor Popescu spune că Sorina Pintea a fost atinsă de ”coruptovirus”. Sursa foto: antena3.ro

Cazul de corupție în care este implicată Sorina Pintea nu l-a lăsat rece pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care s-a întrebat retoric ce șpăgi a primit aceasta în timp ce era ministru al Sănătății, dacă acum ar fi luat 120 de mii de euro, ca director de spital. Jurnalistul a spus însă că așteaptă să vadă ce decid magistrații.

Cristian Tudor Popescu spune că Sorina Pintea a fost atinsă de ”coruptovirus”

Jurnalistul a comentat în direct la Digi 24 ultimul mare caz de corupție instrumentat de Direcția Națională Anticorupție. Gazetarul a spus că Sorina Pintea a fost atinsă de ”coruptovirus”, dacă se adeverește că acuzațiile sunt adevărate.

”Există un virus, mai puternic decât coronavirusul, mai puternic decât toate bacteriile și toate virusurile din sistemul medical. Acela este nu coronavirusul, ci CORUPTOVIRUSUL. Ăsta ucide mai eficient și decât cancerul. L-am văzut acum acționând.

”Păi dacă asta face acum, în cazul în care se va demonstra, ce o fi făcut cât a fost ministru?”

Sigur, până când se pronunță o hotărâre definitivă nu putem să discutăm despre vinovăție, dar faptul că este vorba despre un flagrant, din câte informații am, este vorba despre un flagrant de vreo 100.000 de euro (120.000 de euro potrivit primelor informații, 120.000 de lei conform unor alte surse – n.red.) în povestea asta.

Așa ceva, făcut de un fost ministru al Sănătății până acum 3 luni… La ce te duce gândul imediat? Păi dacă asta face acum, în cazul în care se va demonstra, ce o fi făcut cât a fost ministru?

Cristian Tudor Popescu spune că astfel de contracte încheiate cu spitalele din România omoară pur și simplu oameni! Dacă acum ia șpagă, la spital acolo, unde este director, și ia o șpagă de dimensiunea asta, cât a fost ministru cam cu ce cifre s-a jucat? Nu poți să nu te gândești la asta.

În situația de acum oamenii sunt omorâți de astfel de contracte. Pentru că astfel de contracte nu sunt făcute repede, acum, ca să salveze oameni. Sunt făcute ca să se umple de bani niște inși. Ca să jecmănească banii statului, de aia sunt făcute repede”, a comentat CTP.

”E imposibil din punct de vedere logic ca el să fie singurul caz în țară”

Jurnalistul este de părere că se pregătea un adevărat asasinat prin semnarea acestui contract, deoarece pentru banii respectivi, cel care a oferit șpaga ar fi adus niște produse de o calitate îndoielnică.

”Și consecințele urmau să se vadă, așa cum a fost cazul Hexipharma, al diluanților care nu dezinfectau pe nimeni și nici acum nu știm câți oameni au murit din pricina contractelor făcute cu acele firme și cu șpăgile corespunzătoare. Așa și aici. 

Aici se pregătea acum un asasinat. Asta se pregătea prin acest contract cu unii… De ce să pună acolo pe masă atâția bani? Ca să câștigi de cel puțin o sută de ori mai mult. Altfel nu are sens. Cum să câștigi contractul? Livrând niște echipamente eficiente performante, în bună stare de funcționare care să ajute oamenii? Nu! Livrezi niște echipamente care nu corespund, care sunt supraevaluate, care multe dintre ele nici nu merg… pentru că nu mai așa poți să câștigi…

Dacă se va confirma, asistăm la un asasinat: coruptovirusul.. Când faci așa ceva, când un fost ministru al Sănătății face așa ceva, e imposibil din punct de vedere logic ca el să fie singurul caz în țară. Pentru că el face asta pentru că a mai auzit și de alții din sistem, care au făcut treaba asta și care nu au pățit nimic”, este de părere Cristian Tudor Popescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×