Sorin- Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu, retras din funcția de consul general. Decizia a fost luată de Guvernul Orban

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
23/01/2020, 09:14
Sorin- Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu, retras din funcția de consul general. Decizia a fost luată de Guvernul Orban
Fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu, retras din funcția de consul general. Sursa foto: Hepta.ro

Guvernul Orban vrea să-l retragă pe fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu, Sorin-Adrian Pîrvulescu din funcția de șef al Consulatului General al României la Strasbourg. Decizia urmează să fie luată în următoare ședință a Executivului.

Consulul general, Sorin-Adrian Pîrvulescu, rămâne fără funcția de la Strasbourg

Fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu, Sorin-Adrian Pîrvulescu a fost numit în funcţia de consul general la Strasbourg în septembrie 2018, odată cu încheierea misiunii domnului Sabin Pop. Acum Guvernul României vrea să-l retragă din această funcție pe Sorin Pîrvulescu.

Decizia de retrage a fiului vitreg a ministrului de Externe din funcţia de consul general, şef al Consulatului General al României la Strasbourg, a fost luată după ce Parchetul General a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu. Parchetul urmează să analizeze modul în care Sorin-Adrian Pîrvulescu a ajuns în această funcție.

„Art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 454/2018 privind rechemarea şi numirea unui consul general, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 539 din 28 iunie 2018, se abrogă”, prevede Hotărârea care urmează să fie luată în următoarea şedinţă de guvern, relatează Mediafax.

Fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu, retras din postul de consul la Strasbourg

Guvernul urmează să-l retragă pe Sorin-Adrian Pîrvulescu din funcția de consul general, șef al Consulatului General al României la Strasbourg, în următoarea ședință a Executivului.

Numele lui Teodor Meleșcanu a fost luat în vizor de procurorii Parchetului General după ce fostul ambasador al României în Maroc şi Portugalia, Bazil Popovici, a formulat o plângere legată de numirea fiului vitreg al acestuia  în funcția de consul general.

„Domnul Meleşcanu a comis un abuz în serviciu pentru a-şi promova un membru al familiei, ocazie cu care a încălcat un drept pe care subsemnatul l-a dobândit prin concurs (…).

Fapt fără precedent în istoria postrevoluţionară a României, domnul ministru Meleşcanu îşi numeşte fiul vitreg, prin urmare rudă de gradul I, consul general printr-o Hotărâre de Guvern (HG nr. 454 din 28 iunie 2018) contrasemnată fără jenă în nume propriu”, a arătat profesorul Popovici în plângerea penală, relatează g4media.ro.

Cine este Sorin-Adrian Pârvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu

Sorin Adrian Pîrvulescu este fiul lui Viki Viorica Meleșcanu, soția Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu. Fiul vitreg al ministrului de Externe a lucrat ca expert juridic la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, iar mai apoi a fost șef peste Biroul de Proceduri Achiziții Publice din Senat.

Câțiva ani mai târziu, Pârvulescu a fost detașat la Ministerul Afacerilor Externe fiind trimis direct consul la Consulatul României de la Cahul din Republica Moldova. Traseul politic al fiului vitreg al lui Meleșcanu a fost continuat cu transferul direct pe postul de consul în Luxemburg.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×