Teodor Meleșcanu, ales nelegal președinte al Senatului! Mesaj ferm al CCR

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 14:05
Teodor Meleșcanu, ales nelegal președinte al Senatului! Mesaj ferm al CCR GALERIE FOTO
Teodor Meleșcanu spune că așteaptă un comunicat oficial de la CCR. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Alegerea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Senatului este una nelegală, a decis Curtea Constituţională, după ce a amânat de mai multe ori pronunţarea pe acest subiect. Informația a fost oferită de știripesurse.ro

Teodor Meleșcanu, ales nelegal președinte al Senatului!

După ce a fost declarat neconstituțional în fruntea Senatului, Teodor Meleşcanu a declarat pentru News.ro că deocamdată are doar o comunicare a preşedintelui CCR şi că aşteaptă să vadă comunicatul Curţii şi motivarea.

CCR a decis, ca urmare a sesizării a 33 de senatori din ALDE, PNL,PMP, UDMR şi neafiliaţi, că alegerea lui Meleşcanu, fost membru ALDE, dar susţinut de PSD, la conducerea Senatului este neconstituţională.

Mesaj ferm al CCR

”Aştept decizia Curţii Constituţionale, deocamdată nu am avut decât o comunicare a preşedintelui care a spus că sesizarea referitoare la alegerea preşedintelui Senatului a fost admisă cu majoritate de voturi.

Aştept să văd comunicatul Curţii Constituţionale şi motivarea şi apoi voi avea un punct de vedere”, a declarat Meleşcanu pentru News.ro. Vă readucem aminte că în 10 septembrie, Teodor Meleşcanu a câştigat şefia Senatului.

Acesta a primit atunci nu mai puțin de 73 de voturi, în timp ce Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie, a fost votată de 59 de senatori.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţinea la acel moment că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului. Fostul președinte al Senatului a amenințat că acest lucru nu va rămâne fără urmări.

De altfel, Tăriceanu a precizat din start că va sesiza Curtea Constituţională a României. Fapt care s-a și petrecut. Mai mult de atât, liderul ALDE i-a convins și pe alții să fie alături de el, drept pentru care sesizarea la CCR a fost formulată de 33 de senatori.

Pe ea și-au pus semnătura membrii ai Grupului parlamentar al Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, ai Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal, ai Grupului parlamentar al Partidului Mişcarea Populară, ai Grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum şi senatori neafiliaţi.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×