Sora Gabrielei Firea, directorul de cabinet al Comisarului General al Gărzii de Mediu, Gabriela Dorojan. Angelica Cobzaru ocupă funcția din 2018

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
10/01/2020, 15:38
Sora Gabrielei Firea, directorul de cabinet al Comisarului General al Gărzii de Mediu, Gabriela Dorojan. Angelica Cobzaru ocupă funcția din 2018
Cine este sora Gabrielei Firea și ce funcție ocupă aceasta. Sursa foto: Hepta.ro

Scandalul pe tema poluării din Capitală dintre Gabriela Firea și Costel Alexe scoate la iveală un detaliu important. Mai exact, s-a aflat cine este sora primarului Bucureștiul, dar și ce funcție importantă ocupă aceasta.

Angelica Cobzaru, sora Gabrielei Firea, funcție importantă la Garda de Mediu

Mai multe asociații au scos la iveală un adevăr dureros pentru locuitorii din București. Capitala este de două ori mai poluată decât limita europeană admisă. Acest lucru a dus la un scandal între Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, și Primarul General, Gabriela Firea.

Conflictul dintre cei doi politicieni s-a adâncit și după au ieșit la iveală detalii surprinzătoare. Potrivit g4media.ro, directorul de cabinet la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu este chiar sora primarului Capitalei. Angelica Cobzaru ocupă această funcție din anul 2018.

Așadar, așa se explică faptul că Garda de Mediu nu a aplicat nicio amendă Primăriei București pentru depășirile privind calitatea mediului care au avut loc în ultimii ani.

Costel Alexe a demis-o din funcție pe Gabriela Dorojan

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a discutat cu comisarul general al Gărzii de Mediu, Gabriela Dorojan, legat de organizarea și funcționarea acestei instituții. Cei doi au ajuns la un acord comun și au convenit ca Gabriela Dorojan să demisioneze din funcție.

Demisia comisarului Gărzii de Mediu atrage cu sine și demiterea surorii Gabrielei Firea. Asta înseamnă că Angelica Cobzaru va mai ocupa funcția de director de cabinet la Garda de Mediu până la o nouă numire.

„În urma discuțiilor avute în ultima perioadă cu doamna Comisar General, Gabriela Dorojan, am convenit de comun acord că este oportună încetarea calității sale de Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu, propunere ce va fi avansată către Guvernul României.

Am solicitat în această dimineață Comisariatului Național al Gărzii de Mediu să îmi pună la dispoziție planul de acțiuni de monitorizare și control pe care Garda Națională de Mediu le-a dispus în perioada 2014-2019 pentru 3 aglomerări urbane: Brașov, București și Iași”, a scris Costel Alexe pe pagina de Facebook.

Totodată, Ministerul Mediului a mai solicitat Gărzii de Mediu „raportul detaliat privind gradul de implementare al măsurilor prevăzute în cele 3 planuri de calitate a aerului” asigurându-i pe cetățeni că obiectivele fundamentale ale acestui mandat vor rămâne „reducerea poluării, îmbunătățirea calității aerului și creșterea calității vieții”. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×