Ministerul Mediului spune că bucureștenii sunt în pericol, Primăria Capitalei neagă! Care sunt valorile reale ale poluării

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
07/01/2020, 14:29
Ministerul Mediului spune că bucureștenii sunt în pericol, Primăria Capitalei neagă! Care sunt valorile reale ale poluării
Ministerul Mediului spune că bucureștenii sunt în pericol din cauza poluării. Sursa foto: b365.ro

Ministrul Mediului, Costel Alexe, susține că sănătatea bucureștenilor este pusă în pericol de nivelul foarte ridicat de poluare! Acesta susține că nivelul de poluare din București l-a depășit sâmbătă chiar și pe cel din Australia, unde în prezent sunt incendii devastatoare de vegetație.

Ministerul Mediului spune că bucureștenii sunt în pericol din cauza poluării

Ministrul Mediului acuză primarii că nu fac nimic pentru a-i proteja pe bucureșteni, dar este contrazis vehement de primarul General al Capitalei, Gabriela Firea!

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Reţeaua de măsurare a calităţii aerului din București a înregistrat, sâmbătă noaptea, depăşiri de aproape 700% pentru poluarea cu praf. Primăria Capitalei neagă, însă, datele. Ar fi vorba despre rezultate de moment care nu sunt validate, potrivit unui comunicat de presă.

”Aceste depășiri nu mai sunt o glumă”

„Chiar dacă aceste depășiri de 700% sunt depășiri de moment, pentru că în mod normal normal se face o medie zilnică, aceste depășiri nu mai sunt o glumă. Nimeni nu trebuie să își mai permită să le trateze în această manieră. Cei doi indicatori ne fac rău nouă, oamenilor, ne îmbolnăvesc efectiv”, a spus ministrul Mediului, Costel Alexe, la Digi24.

„Doamna primar e într-o gravă eroare și din păcate minte opinia publică. În 2013, la stația de la Cercul Militar, au fost 24 de zile cu depășiri pentru ca în 2018 să ajungă la 70 de zile cu depășiri. În una din 5 zile avem depășiri. În mod normal, avem depășiri peste tot în Capitală. De multe ori nu e nevoie să măsori, pentru că populația o resimte”, a adăugat ministrul.

El a mai spus că Bucureștiul are un plan de măsuri aprobat pentru reducerea poluării. „Nu înțeleg ce mai așteaptă administrația publică a Bucreștiului să implementeze aceste măsuri”, a spus Alexe.

„Le-am transmis colegilor din Garda de Mediu că nu putem tolera bune relații între comisarii de mediu și primarii pe culoare politică, pentru că în joc e sănătatea cetățenaului. Sunt foarte hotărât ca locuitorii să nu mai aibă de suferit”, a spus Alexe.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că a luat în ultimii trei ani măsuri pentru reducerea poluării, dar că nu poate fi recuperat în 36 de luni ce nu s-a făcut în „zeci de ani”.

În comunicat se mai precizează că Primăria Capitalei nu gestionează staţiile de măsurare a calităţii aerului și că „indicii de calitate la care se face referire reprezintă valori momentane înregistrate de către stațiile fixe de monitorizare, prin alte metode de măsurare decât metoda gravimetrică, fiind nevalidate”.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×