Sondaj: 80% dintre români sunt de părere că vaccinarea copiilor este necesară. Câți sunt de acord însă cu obligativitatea vaccinării

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 17:50
Sondaj: 80% dintre români sunt de părere că vaccinarea copiilor este necesară. Câți sunt de acord însă cu obligativitatea vaccinării
Sondaj: 80% dintre români sunt de părere că vaccinarea copiilor este necesară. Câți sunt de acord însă cu obligativitatea vaccinării. Sursa foto: Hepta China¡¯s lawmakers are considering the first draft of a law aimed at tightening control of a vaccine industry beset by scandals over faulty shots, fake data and fraudulent labelling. The draft law is the latest effort by Beijing to restore public confidence in the murky industry after many Chinese have lost faith in the system, leading many parents to take their children to Hong Kong for vaccinations. The draft ¨C which aims to introduce the ¡°strictest¡± ever regulation on vaccines and consolidates existing rules on the industry ¨C was submitted to the bimonthly legislative session of the Standing Committee of the National People¡¯s Congress on Sunday after it was approved by China¡¯s cabinet.

Un sondaj realizat de INSCOP Research arată că românii au devenit mai conștienți în ceea ce privește vaccinarea la copii, în ciuda valului contra-vaccinare din ultima perioadă.

Vaccinarea, tot mai importantă pentru români

Studiul arată că românii  sunt, în număr tot mai mare, conștienți de importanța vaccinării copiilor, informează digi24.

Astfel, sondajul realizat de INSCOP Research a relevat faptul că mai mult de 80% dintre români sunt de acord cu faptul că vaccinarea copiilor este necesară. În același timp, peste 62% dintre respondenți sunt de acord cu vaccinarea obligatorie.

Conștientizarea faptului că nevaccinarea copiilor îi supune la riscuri de îmbolnăvire sau chiar deces este cu atât mai importantă cu cât numărul cazurilor de gripă din România este tot mai mare, în timp ce epidemia de coronavirus afectează noi oameni în fiecare zi.

Astfel, părinții realizează în număr cât mai mare că vaccinare joacă un rol important în sănătatea celor mici.

Legea vaccinării a intrat în linie dreaptă

Rezultatele sondajului au apărut și în contextul în care Comisia de Sănătate din Camera Deputaților a adoptat forma finală a legii vaccinării.

Legea vaccinării este necesară pentru că impune acțiuni și măsuri vitale, precum asigurarea stocurilor de vaccinuri în caz de epidemie, asigurarea unui buget dedicat pentru intervențiile în caz de urgență, pregătirea personalului pentru intervenție, stabilirea procedurilor standard de vaccinare pentru situațiile de urgență și realizarea evidenței copiilor eligibili de vaccinare.

Potrivit statisticilor, gradul de vaccinare în România este mai mic decât în alte state europene dintre cele unde vaccinarea nu este obligatorie.

La nivelul UE, vaccinarea este obligatorie doar în Franţa, Germania, Italia, Belgia, Polonia şi Grecia.

În Austria, în situația în care părinţii refuză vaccinarea copiilor, aceștia nu vor mai primi ajutoare sociale din partea statului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×