Somon contaminat cu Listeria, la Auchan! Ce simptome puteți avea dacă ați consumat produsul

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/02/2019, 11:37
Somon contaminat cu Listeria, la Auchan! Ce simptome puteți avea dacă ați consumat produsul GALERIE FOTO
Somon contaminat cu Listeria, la Auchan! Ce spun cei de la ANSVSA?

S-a găsit o bombă alimentară în Auchan! Somonul este contaminat cu Listeria! Auchan a retras de pe piață un lot de file de somon afumat contaminat cu Listeria. Aceștia solicită tuturor care au cumpărat produsul în cauză să nu-l consume și să îl returneze sau distrugă.

Cumpărătorii nemulțumiți își or primi banii înapoi. Ce spune Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor? Care sunt simptomele bacteriei și cât de periculoasă este?

Somonul afumat de la Auchan, contaminat cu Listeria!

Auchan a retras re pe piață un lot de file de somon afumat, după ce a fost găsit că este contaminat cu Listeria. Cei care au cumpărat un astfel de produs sunt rugați să-l returneze la magazine pentur a-și primi banii înapoi. „În urma unui control intern, compania Auchan recheamă articolul urmator: Pouce File de somon afumat 100g, cod EAN : 5949084000153, produs în 16.01.2019, exp 01.03.2019”, anunţă Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Somon contaminat cu Listeria
Somon contaminat cu Listeria

Analizele făcute la 2 eșantioane din cele 5 analizate, a fost detectată Listeria monocitogenes. Aceștia nu au precizat mărsurile luate pentru cei care au consumat produsul.

Simptome pentru Listeria monocitogenes

Unele ersoane care au consumat produse cu Listeria monocitogenes pot face o formă de boală foarte asemănătoare gripei. Simptomele sunt: febră, dureri musculare, greață și vomă și dureri gastrice. Dacă bacteria ajunge la sistemul nervos, simptomele urmează să fie mai severe: cefaleea și rigiditatea cervicală, convulsii, pierderea echilibrului și o stare confuzională.

Despre Listeria – recoltarea:

  • Nu este necesară pregătirea în prealabil a pacientului
  • Specimen recoltat – sânge venos
  • Recipient de recoltare – vacutainer fără anticoagulant cu/fără gel separator
  • Prelucrare necesară dupa recoltare – se separă serul prin centrifugare; determinarea se execută imediat; dacă acest lucru nu este posibil, serul se stocheaza la 2-8ºC
  • Volum proba – minim 0.5 mL ser
  • Cauze de respingere a probei – specimen hemolizat, lipemic sau contaminat bacterian
  • Stabilitate probă – serul separat este stabil 5 zile la 2-8ºC; timp îndelungat la -20 ºC
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×