Somon contaminat cu Listeria. Ce trebuie să facă toți clienții Carrefour care au cumpărat produsul

Ionuţ Cataramă   
în Instant Articles
24/01/2019, 19:07
Somon contaminat cu Listeria. Ce trebuie să facă  toți clienții Carrefour care au cumpărat produsul
Clienții Carrefour care au cumpărat deja somonul contaminat cu Listeria, sunt rugați să-l returneze, ori să-l distrugă

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a decis să retragă de la vânzare somonul afumat depistat ca fiind infestat cu Listeria și totodată, îi sfătuiește pe cei care au achiziționat  produsul cu pricina, să nu-l consume. Oamenilor le este recomandat fie să-l distrugă, fie să-l returneze supermarketului Carrefour, de unde a fost cumpărat. „În urma analizelor efectuate la un eșantion din cele 5 analizate s-a detectat Listeria monocitogenes” , anunță ANSVSA.

„Societatea NEGRO 2000 SRL procedează astăzi la retragerea de la comercializare a produsului ” FILE DE SOMON AFUMAT 140g ” urmare evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes”, se arată în avertizarea transmisă de ANSVSA pe site-ul oficial. A fost retras de la vânzare următorul lot de produs: Lot 51 C/DLC 04.02.2019 – Cod EAN: 5941330014327

Nu consuma produsul contaminat!

„Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul menționat mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele Carrefour de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal” , transmite ANSVSA. Specialiștii avertizează că listerioza, boala provocată de contaminarea cu acest virus, poate aduce simptome foarte asemănătoare unei gripe obișnuite.

Somon contaminat cu Listeria. Ce trebuie să facă toți clienții Carrefour care au cumpărat produsul
Oamenii sunt rugați să distrugă produsul cumpărat, ori să-l distrugă 

Astfel, cei infectați cu Listeria pot prezenta febră, dureri musculare, grețuri, vărsături, dar și dureri gastrice. De asemenea, poate avea efecte mult mai severe în cazul persoanelor însărcinate sau cu imunitate scăzută.

Somon contaminat cu Listeria. Ce trebuie să facă toți clienții Carrefour care au cumpărat produsul
Cei infectați cu Listeria po prezenta ferbă, grețuri, vărsături și dureri de cap 

Somonul afumat infestat cu Listeria nu este primul caz de acest gen. Anul trecut, specialiștii de la ANSVSA au depistat același virus într-o salată de icre, produsă tot în supermarketul Carrefour. La scurt timp, un lot întreg din produsul respectiv a fost retras de la vânzare. De asemenea, bacteria a fost descoperită și într-o salată de humus ce putea fi cumpărată din supermarketul în cauză.

Ouă contaminate cu fipronil

Recent, specialiștii ANSVSA au depistat sute de mii de ouă contaminate cu fipronil, la o fermă avicolă din județul Olt, luând totodată măsura confiscării a  peste 300.000 de bucăți.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×