Produse infestate cu bacteria Listeria pe rafturile din Carrefour

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/10/2018, 19:54
Produse infestate cu bacteria Listeria pe rafturile din Carrefour
Două produse Carrefour infestate cu bacteria Listeria

Carrefour a fost nevoit să retragă de pe rafturi numeroase produse care au fost infestate cu bacteria Listeria. Din nefericire, este vorba de niște produse semi-preparate care sunt des cumpărate de români. Salate de icre și humus au fost scoase de pe rafturile Carrefour, după ce a fost indicată bacteria Listeria monocytogenes.

De asemenea, pentru sănătatea consumatorilor, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor recomandă peroanelor care dețin produsele diverse de salate să nu le consume.

Produse infestate la Carrefour

Produse precum salate diverse de icre și humus au fost identificate cu bacteria Listeria monocytogenes. Acestea au fost scoase de pe rafturi, însă există și persoane care au apucat deja să le cumpere. Așadar, ANSVSA îi anunță pe aceștia să le distrugă sau să le aducă magazinului de unde le-au luat. Contravaloarea acestora va fi returnată imediat de către Carrefour, fără prezentarea bonului de cumpărare. Produsele infestate sunt: salată de icre și ceapă 140 grame, Carrefour lot: 2408 / DLC 13.10.2018, cod EAN: 6420169005328, salată cu icre de crap şi ceapă 70 grame, brand Carrefour, lot: 2408 / DLC 13.10.2018, cod EAN: 6420169005304, salată cu icre de crap şi ceapă 300 de grame, brand Carrefour, lot: 2408 / DLC 13.10.2018, cod EAN: 6420169005298 şi salată humus 250 grame, brand Carrefour, lot 264 / DLC 06:10.2018, cod EAN: 5941850531175.

“Persoanele care au consumat produsele şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitatea scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, indică anunțul făcut de Autoritatea Națională Saitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Reacția Carrefour după produsele infestate scoase de pe rafturi

„Vă mulțumim pentru interesul acordat subiectului referitor la retragerea de la vânzare a salatei de icre și de humus.
Pentru noi satisfacția clienților și respectarea standardelor de calitate și siguranță alimentară reprezintă o prioritate și o preocupare continuă. În mod constant, o echipă dedicată pentru fiecare raion verifică calitatea, stocurile și termenele de valabilitate ale produselor pe care le oferim.

Astfel, în urma unor controale interne periodice, am depistat că produsele, “Salată cu icre de crap și ceapă 140g” brand Carrefour și “Salata humus 250g” brand CARREFOUR, conțin Listeria monocytogenes și am procedat imediat la retragerea acestora de la comercializare.

În virtutea unor acorduri pe care le avem cu autoritatea în domeniu și a regulamentelor europene, am anunțat autoritatea competentă și am informat consumatorii, la raft și prin serviciul recepție clienți din magazinele noastre, dar și printr-o notificare pe site-ul https://carrefour.ro/ . O altă măsură pe care am luat-o a fost înștiințarea de urgență a furnizorului acestor produse, luându-se măsurile care se impun în aceste cazuri.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×