Situație dramatică într-un azil de bătrâni din SUA! 66 de persoane s-au infectat cu coronavirus

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 17:46
Situație dramatică într-un azil de bătrâni din SUA! 66 de persoane s-au infectat cu coronavirus
Bătrânii sunt cei mai afectați de coronavirus. Foto :Hepta

66 de oameni au fost infectați cu coronavirus într-un azil de bătrâni din Baltimore, din statul american Maryland.

Coronavirus a lovit un azil de bătrâni

Guvernatorul Larry Hogan a dezvăluit că un azil de bătrâni se confruntă cu un număr „tragic” de îmbolnăviți. Mai eaxct, este vorba despre azilul Pleasant View din Mount Airty, o suburbie a orașului Baltimore.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Așa cum am avertizat de săptămâni, bătrânii și cei cu alte probleme de sănătate sunt vulnerabili la acest virus. Vreau să mulțumesc tuturor doctorilor, asistentelor și celor care lucrează 24 de ore din 24 pentru a se lupta cu pandemia”, a explicat guvernatorul, conform Fox News.

Din cei 66 de persoane îmbolnăvite, majoritatea bătrâni, 11 se află deja în stare gravă la spital.

Cu o populație de 6 milioane de locuitori, statul Maryland a trecut deja de 10 decese din cauza coronavirus.

Ne-au trebuit aproximativ trei săptămâni ca să ajungem de la niciun caz la 1000 de cazuri de COVID-19. În Washington au ajuns la 2000 de cazuri în două zile. Este o situație care escaladează rapid”, a concluzionat guvernatorul.

Conform Fox News, 1.4 milioane de bătrâni se află în aceste momente într-un azil pe teritoriul SUA. Autoritățile locale au decis, în aceste condiții, să interzică accesul vizitatorilor în orice azil din SUA.

SUA conduc în acest moment topul celor mai multe cazuri de coronavirus din lume: 123,828.  Conform cifrelor oficiale, mortalitatea virusului raportată la vârsă este următoarea:

  • 80+ ani – mortalitate 21.9%
  • 70-79 ani – mortalitate 8.0%
  • 60-69 ani – mortalitate 3.6%
  • 50-59 ani – mortalitate  1.3%
  • 40-49 ani – mortalitate  0.4%
  • 30-39 ani – mortalitate0.2%
  • 20-29 ani – mortalitate  0.2%
  • 10-19 ani  – mortalitate 0.2%

Majoritatea țărilor din lume au decis să-și izoleze bătrânii, pentru a-i proteja. Țări cu o populație îmbătrânită precum Italia și Spania au și cel mai mare număr de decese, tocmai din cauza faptului că virusul crește în agresivitate la persoanele vârsnice.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×