Asistentele Spitalului Județean Suceava sunt acuzate că fură dezinfectanți și materiale de protecție

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 17:01
Asistentele Spitalului Județean Suceava sunt acuzate că fură dezinfectanți și materiale de protecție
Coșmar la Spitalul Județean Suceava

Cadrele medicale recurg la gesturi disperate în plină pandemie de coronavirus. După ce, în urmă cu două zile, „angajatul” unui spital din Argeș a sustras mai multe măști, mănuși și dezinfectanți, a venit rândul asistentelor din Suceava să fie acuzate de furt.

Asistentele din Suceava, acuzate de furt

Acuzele au fost făcute publice de către prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan. Acesta le-a transmis polițiștilor să verifice o sesizare care îi acuză pe angajații Spitalului Județean de Urgență Suceava că fură materiale dezinfectante și de protecție.

”Facem un apel pe această cale către toate cadrele medicale din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, dar şi către cetăţeni pentru a fi solidari, să acţionăm împreună pentru a depăşi această criză şi să respectăm regulile şi măsurile dispuse pentru combaterea răspândirii Covid-19.

Astfel de fapte, în aceste clipe, nu numai că nu fac cinste celor care le comit, dar ele reprezintă un risc crescut atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medical care are atât de mare nevoie de aceste materiale de protecţie pentru a se proteja şi pentru a ne proteja”, a transmis prefectul de Suceava, conform stirileprotv.ro.

Spitalul Județean Suceava a devenit în această perioadă epicentrul epidemiei de coronavirus din România, după ce peste 100 de oameni din spital s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Suceava și-a atras deja supranumele de „Lombardia” României, din cauza modului extrem de prost prin care a fost gestionată situația în lupta cu coronavirus.

Vremuri disperate, gesturi disperate

Cazul din Suceava nu e solitar. În urmă cu două zile, polițiștii au identificat un angajat al Spitalului Județean Pitești, care „ar fi sustras din gestiune echipamente specifice de protecţie, pe care le-ar fi remis către diverse persoane fizice”.

  • 1,760 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în România până în acest moment
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×