Sistem de reîncărcare pentru mașinile electrice, dotare obligatorie pentru clădirile noi! Prevederi importante într-o propunere legislativă

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 13:25
Sistem de reîncărcare pentru mașinile electrice, dotare obligatorie pentru clădirile noi! Prevederi importante într-o propunere legislativă GALERIE FOTO
Toate clădirile noi ar putea fi dotate cu sistem de încărcare a mașinilor electrice. Sursa foto - hepta.ro

Sistem de reîncărcare pentru mașinile electrice, dotare obligatorie pentru clădirile noi! Și nu se termină aici! Conform unui proiect de lege și echiparea clădirilor cu dispozitive de reglare automată a temperaturii devine obligatorie.

Sistem de reîncărcare pentru mașinile electrice, dotare obligatorie pentru clădirile noi!

Sunt doar două dintre obligațiile pe care le vor avea pe viitor investitorii, proprietarii și administratorii de imobile. Toate se regăsesc într-o propunere legislativă ce a fost înregistrată recent la Senat.

Vă reamintim că aceasta a fost publicată în dezbatere în vara lui 2019, sub forma unui proiect de ordonanță a Guvernului, apoi, în octombrie, sub formă de proiect de lege. Acum, propunerea trebuie să parcurgă întreg parcursul legislativ.

Prevederi importante într-o propunere legislativă

Adică să treacă de Parlament, să primească acordul președintelui țării și să fie oficializat. Toți acești pași înseamnă, de fapt, că măsurile conținute nu se vor aplica prea curând.

În esență, cele mai importante prevederi puse în dezbaterea senatorilor vizează atât investitorii, proprietarii și administratorii de imobile, cât și auditorii energetici și urmăresc creșterea performanței energetice a clădirilor și obținerea și centralizarea de informații privind clădirile auditate energetic.

Trebuie să știți că sistemele de autoreglare pentru reglarea distinctă a temperaturii și calității aerului interior ar putea să devină obligatorii doar pentru clădirile noi, cu certificat de urbanism emis după data de 10 martie 2020.

La fel se întâmplă și în cazul sistemelor destinate reîncărcării vehiculelor electrice, dar aici există și un amendament. Măsura vizează atât clădirile noi, cât și clădirile existente care sunt supuse unor renovări majore.

Obligația de a instala puncte de reîncărcare a mașinilor electrice va exista atât pentru parcările interioare imobilelor, cât și pentru cele ce le aparțin și sunt situate în apropierea acestora.

Specificăm că prevederile propunerii legislative nu se aplică momentan. Acestea vor putea intra în vigoare doar după ce proiectul trece de Parlament și este promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×