Una dintre companiile ilegale ale Primăriei București a cumpărat mașini electrice în valoarea de peste 500.000 de euro

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
20/01/2020, 12:19
Una dintre companiile ilegale ale Primăriei București a cumpărat mașini electrice în valoarea de peste 500.000 de euro
Una dintre companiile ilegale ale Primăriei București a cumpărat mașini electrice BMW i3 în valoarea de peste 500.000 de euro *foto: ego-bcr.ro

Mașini electrice BMW i3, puse la dispoziția bucureștenilor de una dintre firmele ilegale și falimentare ale Gabrielei Firea. Nu este o glumă, ci un business gândit de cei de la Compania Municipală Managementul Transportului SA, înființată de Primăria București.

Aceștia au cumpărat nu mai puțin de 15 mașini electrice BMW i3, în valoare de 2,4 milioane lei, adică nu mai puțin de 520.000 de euro, fără TVA. Închirierea unei mașini de acest tip costă aproape 100 lei pe oră, dar într-un răspuns pentru G4media.ro compania a refuzat să spună câți bani a făcut din această afacere.

Primăria București a cumpărat 15 mașini electrice BMW i3 cu peste o jumătate de milion de euro

Din cele 15 maşini electrice, numai 13 pot fi închiriate de către bucureşteni prin intermediul aplicaţiei bcr-ego.ro. Tariful este unul destul de piperat pentru bucureștenii de rând. Astfel, prima jumătate de oră costă 55 lei, iar pentru fiecare minut ulterior se plăteşte 1,3 lei. Adică 94 lei/h.

Însă cei care dețin un card bancar BCR George au parte de un tarif special: 35 lei pentru primele 30 de minute şi 25 lei pentru fiecare interval de 30 de minute ulterior. Sursa citată a cerut Companiei Municipale să comunice care este justificarea tarifelor practice și ce profit au adus bugetului local prin închirierea celor 13 mașini electrice. Aceștia nu au oferit însă niciun răspuns în acest sens.

Când a fost lansat proiectul, Virgil Ștefan, directorul Companiei Municipale Managementul Transportului a spus că instituția pe care o conduce va „pune la dispoziţia bucureştenilor, printr-un program pilot, o alternativă viabilă la mijloacele de transport convenţionale. Pornind de la studiile care arată că o maşină în sistem de car sharing reduce cu cel puţin 20 numărul maşinilor proprietate personală, dorim să încurajăm locuitorii oraşului să renunţe la maşina personală, de cele mai multe ori poluantă, şi să folosească cu încredere maşinile electrice pentru deplasările care nu se pot face cu celelalte mijloace de transport puse la dispoziţie de administraţia locală”.

Mașinile electrice BMW, cumpărate de o companie declarată ilegală

Compania Municipală Managementul Transportului este una dintre cele 22 de companii municipale cărora Curtea de Apel Bucureşti le-a anulat hotărârea de înfiinţare. În mai, această companie avea 35 de angajați iar până la finalul anului era prognozat să aibă 87. În 2018, compania a înregistrat pierderi uriașe, de 1,7 milioane de lei!

Pe site-ul oficial, compania municipală anunță că are ca scop să efectueze „toate demersurile pentru identificarea problemelor actuale ale sistemului de transport public din Municipiul Bucuresti si de a implementa solutii rapide si eficiente pentru eliminarea acestora”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×