Simulare Evaluarea Națională. Cum se rezolvă subiectele de la matematică. Vezi baremele

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/03/2019, 18:24
Simulare Evaluarea Națională. Cum se rezolvă subiectele de la matematică. Vezi baremele GALERIE FOTO
Simulare Evaluarea Națională. Cum se rezolvă subiectele de la matematică

Simulare Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a 8-a și a 7-a a început! Marți, aceștia au susținut proba scrisă la matematică, iar rezolvarea subiectelor a și fost dezvăluită pe internet. Anul 2019 a venit cu o noutate pentru elevi, căci aceștia au fost surprinși de teste grilă la simulare, în proporție de 30%.

Simulare Evaluare Națională. Subiectele de la matematică. Bareme

Totul s-a petrecut cu mare scandal, dascălii atrăgând atenția asupra faptului că modificarea va aduce doar o rată de promovabilitate mai mare, însă, în mod artificial, nereflectând cunoștințele reale ale elevilor. Cât despre când se vor afișa rezultatele pe edu.ro, părinții și învățăceii vor avea de așteptat până pe 22 martie. Subiectele sunt redactate de Centrul Național de Evaluare și Examinare(CNEE) și trebuie să valorifice capacitatea micuților de a se exprima pe temele din programa de examen.

„Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea”, conform unui comunicat al Ministerului Educației. Mai apoi, rezultatele simulării vor fi dezbătute în fiecare unitate spitalicească cu părinții și elevii.

Simulare Evaluarea Națională. Cum se rezolvă subiectele de la matematică. Vezi baremele
Răspunsuri matematică

Prima zi a simulării Evaluării Naționale 2019 a fost marcată de protest

Vă reamintim că prima zi a simulării Evaluării Naționale 2019 a fost însemnată de protestul Consiliului Național al Elevilor, cu îndemnul ca elevii care susțin examenul la Limba și Literatura română, acesta fiind primul, să dea foaia goală la finalul probei. „Invităm elevii din România să ni se alăture în protestul prin care ne opunem modului în care sunt organizate simulările examenelor naționale.

Simulare Evaluarea Națională. Cum se rezolvă subiectele de la matematică. Vezi baremele
Rezolvare subiect matematică

Mai mult decât orice altceva, o facem pentru generațiile viitoare, pentru că ele nu trebuie să fie asemenea nouă, o generație de sacrificiu, o generație de cobai ai Ministerului Educației Naționale. Modificările nefundamentate din acest an ne fac să refuzăm a fi părtași la acest experiment, unde examenele par a deveni un scop, nu un mijloc”, a fost îndemnul celor de la Consiliul Elevilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×