Simulare Evaluarea Națională 2019. La ce oră încep examenele de luni la Limba Română

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
11/03/2019, 08:37
Simulare Evaluarea Națională 2019. La ce oră încep examenele de luni la Limba Română GALERIE FOTO
Simularea la Evaluarea Nationala incepe luni, cu proba la limba si literatura romana

Încep emoțiile pentru elevii de clasa a VII-a și o VIII-a care vor susține luni Simularea pentru Evaluarea Națională 2019! Prima probă va fi la Limba și Literatura Română, iar elevii vor vedea astfel cum se va desfășura adevăratul examen de Evaluare Națională din luna iunie! Vezi AICI modele de subiecte pentru Simulare Evaluarea Națională!

Notele obținute la Simulare Evaluarea Națională 2019 pot fi trecute în catalog

Simularea pentru Evaluarea Națională 2019 începe luni, de la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli va fi permis doar până la ora 8:30, iar timpul pus la dispoziția acestora va fi de două ore, din momentul când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

La examenul de luni, copiii trebuie să dovedească faptul că pot înțelege un text literar sau nonliterar, în primul rând. Apoi, trebuie să poată fi capabili să sesizeze corectitudinea și valoarea expresivă a categoriilor morfosintactice și a mijloacelor de îmbogățire a vocabularului. Elevii trebuie apoi să redacteze texte folosind adecvat semnele ortografice şi de punctuaţie.

Notele obtinute la Simularea pentru examenul de Evaluare Nationala pot fi trecute in catalog

Corectarea lucrărilor la Simulare Evaluarea Națională 2019 se va face în școlile unde s-a susținut examenul

Specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) au elaborat subiectele care sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată.

Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Notele de la simularea Evaluării Naționale 2019 și de la Simularea examenului de Bac pot fi trecute în catalog, la cererea elevilor sau a părinților, potrivit unui ordin al Ministerului Educației publicat în Monitorul Oficial. Astfel că, elevii sau părinții trebuie să completeze o cerere prin care solicită trecerea notei obținute în catalog.

Rezultate proaste la Simularea Evaluării Naționale din 2018

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Anul acesta, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog!

Calendar Simulare 2019 Evaluarea Națională

  • 11 martie 2019-Limbă și literatură română – probă scrisă
  • 12 martie 2019-Matematică – probă scrisă
  • 13 martie 2019-Limbă și literatură maternă – probă scrisă
  • 22 martie 2019-Afișarea rezultatelor

Anul trecut, la Simularea pentru Evaluarea Națională au participar doar elevii de clasa a VIII-a, iar rezultatele au fost dezastruoase la matematică! Rezultatele au arătat așa: 62,3 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a au luat note peste 5 la simularea examenului de Limba și literatură română, 33,1 la sută la Matematică și 82,5 la sută la Limba maternă!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×