Simulare Evaluare Națională: Se trec sau nu notele în catalog? Model de cerere

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/03/2019, 13:59
Simulare Evaluare Națională: Se trec sau nu notele în catalog? Model de cerere
Noutăți despre evaluarea națională

Simularea Evaluării Naționale se apropie cu pași repezi, iar pe buzele tuturor, elevi, părinți sau profesori, stă o singură întrebare: se vor trece sau nu notele în catalog? Răspunsul a fost oferit recent, printr-o informare transmisă de Ministerul Educației.

Încep emoțiile pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a

Luni, 11 martie 2019, elevii vor susține testul de simulare la Limba și Literatura Română pentru Evaluarea Națională. Cei care vor ca notele să fie trecute în catalog, vor fi nevoiți să solicite acest lucru, prin depunerea unui formular important.

Anul acesta, notele de la simularea Evaluării Naționale 2019 și  simularea examenului de bacalaureat  vor fi trecute în catalog, însă doar la solicitarea expresă a elevilor sau părinților, potrivit unui ordin al Ministerului Educației, publicat în Monitorul Oficial.

Notele se trec în catalog, doar la cerere
Notele se trec în catalog, doar la cerere

Modelul de cerere pentru ca notele să fie trecute în catalog

Vă prezentăm moelul cererii ce va trebui completată pentru a ca notele să fie trecute în catalog:

 

Doamnă/Domnule director,

Subsemnatul ………………………………………………………………., elev al clasei …….. …. din cadrul școlii /liceului ………………………………………………………doresc trecerea în catalog a notei de la Simularea Evaluării Naționale pentru materia……………………………………………………….

Mulțumesc anticipat

Data  Semnătura

Evaluarea Națională se anunță extrem de dificilă, chiar mai complicată decât cea de anul trecut. Pe lângă proba de Limba și Literatura Română, elevii vor susține examene la alte trei materii, după cum anunță Ministerul Educației.

Ecaterina Andronescu vrea să elimine Evaluarea Națională

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că intenționează ca pe viitor să elimine Evaluarea Națională, o lege în acest sens aflându-se în plină dezbatere la Senat, urmând a intra în vigoare anul viitor.

Este acum la Senat, chiar este pe lista de vot, o lege care stabilește obligativitatea ultimelor două grupe la grădință – grupa mijlocie și grupa mare – și ultimii doi ani de liceu, începând din anul 2020. Anul acesta va trebui să pregătim preluarea, la început de ciclu și la sfârșit de ciclu, în învățământul obligatoriu. Noi am declanșat aceste dezbateri publice cu directorii școlilor și-n București, și-n alte județe din țară să încercăm să vedem și care este percepția. Pentru că acum evaluarea de la clasa a VIII-a este doar o evaluare pentru încheierea gimnaziului și repartizarea elevilor în școli profesionale, clasice sau duale, și respectiv în licee. Clasa a VIII-a nu mai reprezintă sfârșitul învățământului obligatoriu, cum era în legea 84, de exemplu. Dacă învățământul devine obligatoriu pe 12 clase se justifică evaluări intermediare? Ca să întărim ritmul acesta al învățării continue, pentru că el este cel care dă și temeinicie învățării. Toate sunt care, fără îndoială, merită să le discutăm” , a declarat Ecaterina Andronescu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×