Simulare Evaluarea Națională 2019. Vezi modelele de subiecte la limba română și matematică

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/03/2019, 16:43
Simulare Evaluarea Națională 2019. Vezi modelele de subiecte la limba română și matematică GALERIE FOTO
Evaluare Națională 2019 la limba română și matematică

Simularea Evaluării Naționale 2019 se apropie cu pași repezi. Iată modele de subiecte pentru Limba și Literatura Română și pentru Matematică. Ce trebuie să știi și cum arată calendarul simulărilor din 2019. Cum vor fi structurate subiectele pentru evaluare? De asemenea, zilele acestea, Ecaterina Andronescu a anunțat faptul că se consultă cu directorii școlilor pentru posibilitatea desființării evaluării. Iată declarațiile!

Simulare Evaluare Națională 2019. Modele lucrare pentru limba română și matematică

Elevii se pregătesc de unele din cele mai importante examene din viața lor, Evaluarea Națională și Bacalaureatul 2019. Ce este nou în anul acesta este că și elevii de clasa a VII-a susțin o simulare la Evaluarea Națională pentru -ai ajuta să se obișnuiască pentru anul viitor. Cu toate acestea, ministrul Educației se consultă cu directorii pentru a ajunge la concluzia de a renunța sau nu la această testare. În acest context, învățământul obligatoriu ar putea să înceapă de la vârsta de 5 ani și să se termine la clasa a XII-a.

Calendar Simulări 2019 Bacalaurreat

  • 18 martie 2019-Limbă și literatură română – probă scrisă
  • 19 martie 2019 -Limbă și literatură maternă – probă scrisă
  • 20 martie 2019-Probă obligatorie a profilului – probă scrisă
  • 21 martie 2019-Probă la alegere a profilului și specializării – probă scrisă
  • * Se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a
Model pentru subiecte la Evaluarea Națională pentru limba română și matematică
Model pentru subiecte la Evaluarea Națională pentru limba română și matematică

Ecaterina Andronescu, despre eliminarea Evaluării Naționale

”Este acum la Senat, chiar este pe lista de vot, o lege care stabilește obligativitatea ultimelor două grupe la grădință – grupa mijlocie și grupa mare – și ultimii doi ani de liceu, începând din anul 2020. Anul acesta va trebui să pregătim preluarea, la început de ciclu și la sfârșit de ciclu, în învățământul obligatoriu. Noi am declanșat aceste dezbateri publice cu directorii școlilor și-n București, și-n alte județe din țară să încercăm să vedem și care este percepția.

Pentru că acum evaluarea de la clasa a VIII-a este doar o evaluare pentru încheierea gimnaziului și repartizarea elevilor în școli profesionale, clasice sau duale, și respectiv în licee. Clasa a VIII-a nu mai reprezintă sfârșitul învățământului obligatoriu, cum era în legea 84, de exemplu. Dacă învățământul devine obligatoriu pe 12 clase se justifică evaluări intermediare? Ca să întărim ritmul acesta al învățării continue, pentru că el este cel care dă și temeinicie învățării. Toate sunt care, fără îndoială, merită să le discutăm” a declarat ministrul Ecaterina Andronescu, în cursul zilei de 5 martie

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×