Și-au filmat prietenul în timp ce se îneca într-un lac!Motivul incredibil pentru care nu au intervenit

Ana Ioana   
în Stiri mondene
09/08/2018, 12:45
Și-au filmat prietenul în timp ce se îneca într-un lac!Motivul incredibil pentru care nu au intervenit

Și-au filmat prietenul în timp ce se îneca într-un lac! Motivul incredibil pentru care nu au intervenit. Un grup de tineri și-au filmat prietenul în timp ce se îneca într-un lac din Sovata. Aceștia credeau că este o glumă. Un tânăr în vârsă de 22 de ani a murit sub ochii prietenilor săi și a iubitei.

Prietenii îl filmau crezând că glumește. Evenimentul tragic s-a întâmplat ieri după-amiază, pe malul lacului Paraschiva din Sovata. Grupul cu care venise sa se răcorească la lac l-a filmat în timpul în care acesta se zbătea să supraviețuiască.
Băiatul din Satu Mare a mers alături de iubita și mai mulți prieteni pentru a face baie în las, însă se pare că tânărul și-a găsit sfârșitul chiar sub ochii celor dragi.

Citește și: Comunicat de presă: Viorica Dăncilă, dată în judecată

Citește și: Gata cu munca voluntară! Cu cât va fi plătit intership-ul?

Și-au filmat prietenul în timp ce se îneca într-un lac!Motivul incredibil pentru care nu au intervenit

Fimulețul care arată ultimele clipe de viată ale băiatului, înregistrat de prietenii săi, arată că a rămas singur. La un moment dat, a început să dea din mâini și să se agite, căutând ajutor. Pe imagini se poate observa că prietenii lui ăncep să râdă în momentul în care acesta se lupta pentru viața lui. După câteva zeci de secunde, un prieten a intervenit, dandu-și seama că nu este o glumă. Tânărul s-a zbătut cât a putut pentru a sta la suprafață până a venit cineva să-l salveze, dar a fost prea tărziu. Prietenul care îi venise în ajutor n-a mai putut să-l salveze, pentru că se s-a înecat și a dispărut sub apa.

Prietenii care se aflau la locul tragicului eveniment au sunat disperați la numărul unic de urgență, 112. Imediat după apel, pompierii din județul Mureș s-au deplasat la fața locului.
Scafandrii l-au adus la suprafață pe tânărul de 22 de ani după aproximativ 40 de minute de căutări.

Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic așa că au prpnunțat decesul.

Debut îngrijorător în sezonul de vară

Sezonul de vară aduce un număr de victime greu de imaginat. Încă din prima lună a verii viețile pierdute au făcut ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență să se sesizeze. Numărul înregistrat de victime au fost de șase persoane, într-un timp foarte scurt.

„Fiţi responsabili pentru vieţile voastre! De la începutul lunii Mai până în prezent 6 persoane (din care 2 minori de 7 respectiv 14 ani) şi-au pierdut viaţa în apele Mării Negre şi 2 persoane în lacuri de pe raza judeţului Constanţa! Respectaţi indicaţiile salvamarilor, a administratorilor de plajă şi nu în ultimul rând respectaţi semnificaţia steagurilor arborate pe plajă! O secundă contează pentru a vă salva viaţa!”, au declarat cei de la ISJU.

Autorităţile amintesc semnificaţia steagurilor arborate pe plajă: – steagul roşu cu galben – plajă supravegheată de salvamar – steagul galben – scăldatul recomandat doar celor experimentaţi – steagul roşu – interzis scăldatul. „Prima lecţie pe care le-o dau salvamarilor, dar este valabilă şi pentru ceilalţi, este: fără eroisme! Eu nu cred că pot să-mi măsor puterile cu natura, indiferent cât de bine pregătit eşti. Atunci când este o mare foarte agitată trebuie să stai pe nisip şi să priveşti”, spune Gabriel Culea, şeful salvamarilor din Mamaia şi Constanţa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×