Gata cu munca voluntară! Cu cât va fi plătit internship-ul!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
09/08/2018, 10:23
Gata cu munca voluntară! Cu cât va fi plătit internship-ul!
Internshipul va fi platit, din data de 18 august

Gata cu munca voluntară! Companiile care organizează internship-uri vor fi obligate să plătească internii, începând cu data de 18 august!

Până în prezent, majoritatea companiilor care primeau elevi sau studenți în internship nu le ofereau bani deloc acestora. Așadar, în doar câteva săptămâni se instituie obligativitatea plății internilor cu minimum jumătate din salariul mediu brut pe economie, mai exact, 720 de lei, scrie Capital.

Internship plătit cu jumătate din salariul mediu brut pe economie

Totodată, și programul de lucru este stabilit de această lege: un intern trebuie să aibă minimum 16 ani şi va lucra maxim 6 ore pe zi, timp de maxim 6 luni pe an. Până acum, cea mai mare parte dintre internshipuri nu erau plătite, iar cei care alegeau să urmeze un astfel de program făceau, practic, muncă voluntară.

Executivul susţine programul de Internship guvernamental, dovadă fiind faptul că faţă de ediţia 2017, când au fost alocate 100 de locuri, anul acesta numărul participanţilor este de 200, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, luni, la lansarea celei de-a şasea ediţii a programului.

„Mă bucur să fiu astăzi aici alături de atât de mulţi tineri valoroşi şi bine pregătiţi. Spun acest lucru pentru că ştiu că astăzi sunteţi aici în urma unei selecţii riguroase şi a unei competiţii strânse, 200 de locuri şi 3.000 de candidaţi care au depus aplicaţii online. Mă bucură foarte mult prezenţa voastră aici şi vreau să vă asigur că Guvernul României susţine acest program şi vă susţine pe voi toţi. Lucru, de altfel, demonstrat şi de faptul că am dublat numărul de locuri, de la 100 de locuri în 2017 la 200 de locuri anul acesta”, a declarat Dăncilă.

Premierul a adăugat că în Anul Centenar, în cadrul acestui program vor fi tineri, studenţi sau absolvenţi, proveniţi din 45 de universităţi din ţară şi din străinătate.

„Mă bucur că am reuşit să aducem acasă pe cei din universităţi din Marea Britanie, Franţa, Italia şi China. Vreau să profitaţi de această deschidere şi să priviţi din interior modul cum funcţionează lucrurile, cum se fac documentele, legile, care este circuitul lor”, a mai declarat Dăncilă.

Andrada Debu, fostă absolventă a programului de Internship al Guvernului, angajată ulterior la Palatul Victoria în zona de pregătire a reuniunilor guvernamentale, le-a transmis tinerilor mult succes şi a precizat că în cele două luni de program a acumulat „cunoştiinţe noi” şi a pus în practică o parte din ceea ce a învăţat în cursul facultăţii.

„Pe parcursul perioadei de Internship veţi avea oportunitatea de a participa la evenimente organizate cu scopul cunoaşterii îndeaproape a sistemului administrativ românesc. Consider că trebuie să profitaţi de această şansă care vă este oferită prin acest program. Aveţi ocazia să demonstraţi competenţele voastre cele mai importante. Seriozitatea, consecvenţa şi devotamentul pot fi punctele cheie în valorificarea voastră în cadrul acestui program, cât şi în cariera profesională pe care o veţi urma pe viitor. Sper să profitaţi din plin de această şansă pe care Guvernul României o oferă de şase ani tinerilor studenţi şi proaspeţilor absolvenţi”, le-a spus Debu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×