Comunicat de presă: Viorica Dăncilă, dată în judecată

Ana Ioana   
în Stiri de ultima ora
08/08/2018, 16:47
Comunicat de presă: Viorica Dăncilă, dată în judecată
Viorica Dăncilă, dată în judecată

Comunicat de presă: Viorica Dăncilă, dată în judecată! După episodul Priștina-Porgorica, Călin Petrar, redactorul șef al publicației Times New Roman, a decis să o dea în judecată pe Viorica Dăncilă. Același dosar arată că Viorica Dancilă cere de la Times New Roman 100.000 de euro, pe motiv că a jignit-o pe aceasta într-un articol. Călin Petrar a declarat ca totul s-a întâmplat din cauza cererii sale absurde, deoarece acesta nu ar fi vrut să se afle într-un asemenea conflict.

„Este nu doar revoltător, ci de-a dreptul kafkian ca Viorica Dăncilă să îmi ceară 100.000 de euro pentru un articol care a stat online două zile, în timp ce ea îmi tăvălește imaginea și demnitatea de român încă din 21 ianuarie 2009, în calitate de europarlamentar, și din 29 ianuarie 2018 în calitate de prim-ministru al României”, a declarat Călin Petrar.

Redactorul șef de la Times New Roman a spus că nu se poate fără o reacție în cazul acesta. Libertatea de exprimare este atacată într-un mod halucinant doar pentru o simplă constatare.

Comunicat de presă: Viorica Dăncilă, dată în judecată

Călin Petrar este dat în judecată de Viorica Dăncilă pentru că a făcut-o tâmpită într-un articol. Aceasta vrea 100.000 de euro prejudicii de imagine. Redactorul șef cere în schimb 1 RON prejudicii de imagine, pentru el și colegii săi și pentru lupta pentru păstrarea libertății de exprimare, nu pentru bani. Times New Roman susține că acea constatare este banală și că ar fi făcut-o orice om cu un minimum de discernământ. Abordarea lui Călin Petrar și a avocatului său este clară, spune acesta.

„Dacă e cineva care suferă prejudicii de imagine sau atingeri ale dreptului la demnitate, suntem noi, românii. Prin tot ceea ce face, facilitând ca o persoană incompatibilă cu funcția de premier (din cauza unei condamnări penale) să conducă România prin intermediul ei, prin modul în care se exprimă, prin gafele pe care le face, Viorica Dăncilă aduce atingere demnității noastre și ne aduce grave prejudicii de imagine”, a declarat redactorul șef Times New Roman.

Care este concluzia?

După disputa cu Viorica Dăncilă, Călin Petrar vrea să îi încurajeze și pe alți români să acționeze în consecință. Redactorul șef a declarat ca românii ar trebui să își exercite drepturile pentru că prim-ministrul le provoacă grave prejudicii de imagine și ar trebui să se manifeste în consecință.

„Astfel, orice cetățean român poate face cereri de intervenție în interes propriu, în dosarul nostru 10816/3/2018 – Tribunalul București, în care să solicite același lucru, să se constate încălcarea dreptului său la demnitate și imagine în calitate de cetățean al României”, a declarat in comunicatul de presă Călin Petrar.

Demersurile pentru a se înfăptui o asemenea constatare împotriva Vioricăi Dăncilă sunt mult mai simple. Avocatul redactorului lucrează la o cerere tip pe care să o poată folosi toată lumea. Undeva în decursul zilelor următoare va fi disponibilă. Toate detaliile despre această procedură vor fi făcute publice.

Cum a ajuns Viorica Dăncilă prim-ministru?

Viorica Dăncilă ocupă funcția de prim-ministru al României. Este prima femeie din istoria României care a ajuns în această demnitate. Ea a deținut anterior două mandate succesive de deputat în Parlamentul European din partea PSD.

Viorica Dăncilă a fost propusă la data de 16 ianuarie 2018 de către PSD pentru funcția de prim-ministru în cadrul Comitetului Executiv Național al partidului, în urma demisiei prim-ministrului Mihai Tudose, tot din partea PSD. Guvernul acesteia a primit votul de încredere al Parlamentului pe 29 ianuarie 2018.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×