Sfânta Parascheva schimbă mersul CFR! Două trenuri au fost introduse pentru pelerinajul de la Iaşi

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
08/10/2019, 20:47
Sfânta Parascheva schimbă mersul CFR! Două trenuri au fost introduse pentru pelerinajul de la Iaşi
CFR anunță suplimentarea trenurilor de Sfânta Parascheva. Sursa foto: revistapatronatelor.ro

Pe 14 octombrie este sărbătorită Sfânta Parascheva motiv pentru care CFR Călători și-a propus să vină în întâmpinarea credincioșilor din întreaga țară. Astfel, operatorul feroviar a anunțat în cursul zilei de marți, 8 octombrie, introducerea a două trenuri suplimentare, pentru cei care vor lua parte la tradiționalul pelerinaj care are loc în fiecare an la Iași.

CFR Călători modifică mersul trenurilor de Sfânta Parascheva

Vor circula suplimentar următoarele trenuri: în perioada 11/12- 14/15 octombrie, va circula trenul IR 1653/ IR 1969 Bucureşti Nord (plecare 21:35) -Paşcani – Vatra Dornei Băi h (sosire 07:10), cu vagoane directe către Iaşi (sosire 04:52). În perioada 11/12- 14/15 octombrie, va circula trenul IR 1754/ IR 1969 Suceava Nord (plecare 12:40) – Paşcani – Bucureşti Nord (sosire 19:35), cu vagoane directe de la Iaşi (plecare 12:16)”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții CFR Călători.

Totodată, compania precizează că, în vederea acestui moment special pentru întreaga suflare creștină din țara noastră, vor fi suplimentate vagoanele trenurilor de legătură dintre marile orașe și municipiul Iași, unde se desfășoară pelerinajul programat în perioada 11-15 octombrie. Ca în fiecare an, sute de mii de credinioși din România și nu numai sunt așteptați pentru a se reculege și a se închina la moaștele Sfintei Parascheva.

Sfânta Paraschevă aduce, ca în fiecare an, sute de mii de pelerini la Iași. Sursa foto: a1.ro
Sfânta Paraschevă aduce, ca în fiecare an, sute de mii de pelerini la Iași. Sursa foto: a1.ro

Pregătirile pentru pelerinajul de la Iași sunt în toi

De altfel, evenimentul se apropie cu pași repezi, astfel că pregătirile sunt în toi la Mitropolia Moldovei și Bucovinei. În acest an, la Iași va ajunge pentru închinare și mâna dreaptă a Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, cunoscut în popor drept Sfântul Călător.

Pentru a preîntâmpina situaţiile neplăcute generate de epuizarea locurilor la trenuri, CFR Călători recomandă pasagerilor să îşi programeze din timp călătoria către destinaţiile dorite, să folosească toate trenurile puse la dispoziţie de CFR Călători din graficul unei zile de circulaţie şi să îşi cumpere cu anticipaţie legitimaţiile de călătorie utilizând toate canalele de distribuţie”, mai transmite CFR Călători.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×