CFR Călători intră în grevă. Ce majorări își doresc sindicaliștii

Maria Cristina   
în Imagini de ultima ora
25/01/2019, 15:18
CFR Călători intră în grevă. Ce majorări își doresc sindicaliștii

CFR Călători amenință că intră în grevă și pregătesc o „revoltă” de zile mari. Angajații CFR își doresc salarii mai mari cu 50% și condiții mai bune de muncă. După modelul angajaților de la Metrorex și a minerilor, CFR Călători amenință cu greva generală.

Și alte categorii de bugetari sunt așteptate să își ceară drepturile și să pună presiune pe Guvern, fiindcă ne aflăm în an electoral , iar acesta este un moment oportun pentru negocierile sindicaliștilor. Locomotive vechi de mai bine de 42 de ani transportă pasageri între București și Brașov, pe una dintre puținele linii de viteză din țară. 

CFR Călători intră în grevă! Mecanicii de locomotivă s-au săturat

CFR Călători intră în grevă. Ce majorări își doresc sindicaliștii
CFR Călători intră în grevă. Ce majorări își doresc sindicaliștii

CFR Călători amenință cu greva generală, iar mecanicii de locomotivă s-au săturat! Aceștia vor trenuri noi și condiții mai bune de muncă, precum și salarii mai mari cu 50%. Un mecanic de locomotivă câștigă 2.400 de lei. Acesta își poate dubla salariul cu ore suplimentare, potrivit sindicaliștilor CFR.

CFR-iștii vor salarii mai mari, după ce minerii și Metrorex-ul au obținut 20% în plus la leafă, în urma protestelor. Peste 12.000 de angajați CFR speră ca Guvernul să le crească salariul în acest an.  Comitetul Director al Federatiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR) s-a reunit la sediul Confederatiei Sindicale Nationale Meridian (CSN Meridian) pentru a stabili obiectivele din primul semestru al anului.

Sindicaliștii CFR au decis ca în data de 14 februarie 2019 să se organizeze întâlnirea Consiliului National de Conducere al FSTFR, ce va fi prezidată de Ion Popescu, președintele CSN Meridian, iar pe 4 aprilie 2019 se va organiza un miting de protest.

Sindicaliștii vor să amintească Guvernului că au obligația de a capitaliza CFR Călători în 2019 pentru modernizarea a minimum 600 de vagoane și aproximativ 200 de locomotive. Statul trebuie să aducă  infrastructura feroviara din Romania la standardele Uniunii Europene. Pe lista revendicarilor se afla si „numirea unui ministru al Transporturilor competent, cresterea salariilor ceferistilor cu 50%, anularea Ordinului Ministrului Transporturilor (OMT) nr. 1853 din 2018 si a OMT nr. 1856 din 2018 ce pun in pericol siguranta circulatiei feroviare, precum si accelerarea investitiilor guvernamentale in infrastructura feroviara pentru eliminarea restrictiilor de viteza care gatuiesc traficul feroviar din Romania si care ne fac de rasul lumii in Uniunea Europeana”.

CFR Călători lansează oferta tarifară de călătorie Trenurile Zăpezii 2019

”CFR Călători va lansa la data de 8 ianuarie 2019 oferta tarifară de călătorie Trenurile Zăpezii 2019. Iubitorii sporturilor de iarnă, şi nu numai, beneficiază în perioada 8 ianuarie – 28 februarie 2019, de reduceri tarifare atractive la trenurile spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi, cum sunt cele de pe Valea Prahovei şi Vatra Dornei.

Reducerile tarifare* se acordă pentru toate trenurile prezentate în anexă,astfel: 25% de luni până joi, pentru călătoriile pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenurile InterRegio care au ca punct de plecare/destinație una din staţiunile montane de pe ruta Sinaia-Brașov sau din Vatra Dornei. 31% – 56% zilnic, pentru călătoriile la clasa a 2-a cu trenurile InterRegio care circulă pe Valea Prahovei pe rute între Sinaia – Brașov și retur”, a anunțat CFR Călători.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×