Sfânta Parascheva. A început pelerinajul la Iași. Moaștele au fost scoase din catedrală

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
11/10/2019, 10:51
Sfânta Parascheva. A început pelerinajul la Iași. Moaștele au fost scoase din catedrală
Racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva a fost scoasă din Catedrală de un sobor de preoți. Sursa foto: bzi.ro

Racla cu moaștele Sfântei Parascheva a fost scoasă din Catedrală de la primele ore ale dimineții. Un sobor impresionant de preoți a purtat racla într-o procesiune specială și aceasta a fost depusă într-un baldachin împodobit cu flori. Prima persoană care s-a închinat la sfintele moaște este o pensionară care a venit din Piatra Neamț.

Pelerinii se pot închina începând de azi la racla cu moaștele Sfintei Parascheva

Moaștele Sfintei Parascheva au fost scoase din Catedrala Mitropolitană din Iași în această dimineață. Un sobor impresionant de preoți, condus de Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a purtat racla cu moaștele încă de la ora 6:00. Racla a fost depusă într-un baldachin împodobit cu flori în curtea catedralei. În cursul acestei zilei preoții vor ține slujba de sfințire a apei, Taina Sfântului Maslu, precum și Sfânta Liturghie. Racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva va rămâne afară până când se vor închina toți pelerinii.

Credincioșii care vor veni în pelerinaj la moaștele Sfintei Parascheva se pot ruga și la moaștele Sfântului Spiridon. Sfintele odoare vor fi aduse la Iași în cursul zilei de sâmbătă tocmai de la o mănăstire din Corfu. Tot sâmbătă, racla cu moaștele Sfintei Parascheva va fi purtată conform tradiției, într-o procesiune pe străzile din centrul orașului. În încheierea procesiunii numită „Calea sfinților” moaștele vor fi reașezate în baldachinul special amenajat.

Racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva a fost scoasă din Catedrală
Acesta este baldachinul unde a fost depusă racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Sursa foto: bzi.ro

Prima persoană care ajuns la moaște a așteptat 22 de ore la coadă

Mii de pelerinari au venit din toate colțurile țării pentru a lua parte la procesiunea oficială din această dimineață. Majoritatea credincioșilor sunt din Iași și s-au așezat la coadă încă de joi, 10 octombrie, în așteptarea momentului în care vor atinge moaștele și se vor ruga.

Prima persoană care a ajuns la sintele moaște a fost o pensionară de 76 de ani care a venit tocmai din Piatra Neamț. Elena Săbiuță a trebuit să aștepte 22 de ore la coadă. „La procesiunea de scoatere a moaştelor am fost foarte impresionată. Am simţit un fior în tot corpul, aşa de mult m-a impresionat”, a spus pensionara din Neamț, potrivit Libertatea.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×