Sevil Shhaideh, OUT din consiliul de supraveghere al Petrom. Solicitarea a venit de la ministrul Energiei, Virgil Popescu

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
10/01/2020, 16:30
Sevil Shhaideh, OUT din consiliul de supraveghere al Petrom. Solicitarea a venit de la ministrul Energiei, Virgil Popescu GALERIE FOTO
Sevil Shhaideh, la un pas să fie pusă pe liber de la Petrom. Sursa foto - hepta.ro

Sevil Shhaideh este OUT din consiliul de supraveghere al Petrom. Concedierea vine la ordinul ministrului Energiei. Virgil Popescu a fost cel care a trimis o solicitare către OMV Petrom pentru organizarea unei adunări a acționarilor.

Sevil Shhaideh, OUT din consiliul de supraveghere al Petrom

Întâlnirea va avea loc la o dată ce va fi comunicată ulterior. Cert este că atunci se va decide revocarea lui Sevil Shaiddeh din boardul companiei petroliere. Informația a fost oferită în exclusivitate de Ziarul Financiar.

Vă readucem aminte că Shhaideh este fost ministru al Dezvoltării Regionale. Mai mult de atât, aceasta a fost propunerea iniţială a PSD pentru funcţia de premier. Președintele României Klaus Iohannis a refuzat-o atunci pe Sevil.

Solicitarea a venit de la ministrul Energiei, Virgil Popescu

Trebuie specificat faptul că social democrata face parte de mai mulți ani din consiliul de supraveghere al Petrom, acolo unde statul deține 20,64% din acțiuni.

Concret, acum OMV Petrom trebuie să-și convoace acţionarii pe marginea acestui subiect, respectiv revocarea lui Sevil Shhaideh, dar şi alegerea unui nou membru.

De remarcat că în documentul publicat la bursă nu se menţionează data la care trebuie să se întâlnească acţionarii, cel mai probabil acest lucru urmând a fi publicat în perioada următoare.

Sursa citată a scris la începutul lunii decembrie că Sevil Shhaideh urmează să fie revocată de la Petrom ca urmare a schimbării Guvernului.

Și noul premier Ludovic Orban a menţionat de mai multe ori că vrea “depesedizarea” companiilor din România.

Durata mandatului noului membru este propusă de ministrul Energiei să fie până la 28 aprilie 2021.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×