Ludovic Orban a pus pe liber o fină a lui Liviu Dragnea! Sevil Shhaideh, OUT din funcția de consilier de stat

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/12/2019, 15:44
Ludovic Orban a pus pe liber o fină a lui Liviu Dragnea! Sevil Shhaideh, OUT din funcția de consilier de stat GALERIE FOTO
Liviu Dragnea rămâne fără oameni în aparatul de stat. Sursa foto - facebook

Ludovic Orban a pus pe liber o fină a lui Liviu Dragnea! Premierul a eliberat-o pe Sevil Shhaideh din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Ludovic Orban a pus pe liber o fină a lui Liviu Dragnea!

Sevil Shhaideh a fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării în timpul guvernării PSD. La 21 decembrie 2016 Sevil Shhaideh a fost prima propunere făcută de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru funcţia de prim-ministru al României.

Propunerea a fost însă refuzată de preşedintele Klaus Iohannis la 27 decembrie 2016.  În perioada mai 2015 – noiembrie 2015 Sevil Shhaideh a condus Ministerul Dezvoltării. Ea este fină de cununie a lui Liviu Dragnea.

Sevil Shhaideh, OUT din funcția de consilier de stat

Înainte să o execute pe Shhaideh, Ludovic Orban a dat afară unul dintre cei mai bogați bugetari! Femeia avea venituri de 8.500 de euro lunar de la stat. Aceasta a fost demisă din Guvern după ce Orban a semnat decretul.

Mai exact, este vorba despre fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării în guvernele PSD, Ionela Stoian, care a încasat anul trecut de la stat 484.587 de lei. Concret, aceasta a luat 100.000 de euro, potrivit declarației de avere depusă chiar de ea pe 11 noiembrie.

Vă reamintim că Ionela Stoian, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării şi fost consilier al ministrului Daniel Suciu, a intrat pentru prima dată în atenţia publică la începutul anului 2018. Atunci jurnaliştii au scris că aceasta era „cel mai bine plătit bugetar”, deși nu ocupa o funcție de calibrul preşedintelui ţării sau prim-ministru.

Fina lui Liviu Dragnea, Sevil Shhaideih a fost trimisă și în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul Belina, iar această speță se judecă, deocamdată, la Tribunalul București. La ultima înfățișare în acest dosar, Shhaideh a declarat la ieșirea din sala de judecată că nu știe nici acum cu exactitate care sunt acuzațiile ce i se aduc.

În dosarul Belina, procurorii acuză trecerea unor părți din insula cu același nume și Brațul Pavel din proprietatea statului în proprietatea autorităților locale, din județul Teleorman.

Trecerea s-a făcut în mod abuziv, spun procurorii, iar președintele Consiliului Județean Teleorman de atunci era nimeni altul decât Liviu Dragnea.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×