Ion Cristoiu, reacție dură după dejunul luat de Klaus Iohannis cu Donald Trump! „SUA au dat 200 euro, România – 4 miliarde de dolari”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
07/12/2019, 09:54
Ion Cristoiu, reacție dură după dejunul luat de Klaus Iohannis cu Donald Trump! „SUA au dat 200 euro, România – 4 miliarde de dolari” GALERIE FOTO
Ion Cristoiu nu vede cu ochi buni întâlnirile dintre Klaus Iohannis și Donald Trump. Sursa foto - facebook

Jurnalistul Ion Cristoiu a avut o reacție dură după dejunul luat de Klaus Iohannis cu Donald Trump! Acesta susșine că masa la care a fost invitat președintele României de liderul de la Casa Albă, Donald Trump, cu ocazia summit-ului NATO de la Londra, a costat bugetul României 4 miliarde de dolari.

Ion Cristoiu, reacție dură după dejunul luat de Klaus Iohannis cu Donald Trump!

„Domnul Klaus Iohannis a fost, într-adevăr, invitat la un șpriț restrâns împreună cu toți cei care au aprobat, au pus în PIB 2%, numai că dejunul ăsta la care domnul Trump o fi dat vreo 100 de euro pentru fiecare persoană, hai 200, pe noi ne-a costat 4 miliarde.

Adică noi avem o presă atât de sărmană încât nu reușește să disocieze între ce e avantaj național. Un politician ca Trump zice mă și trebuie să obținem de la românii ăia 4 miliarde.

„SUA au dat 200 euro, România – 4 miliarde de dolari”

De aia s-a și balansat problema cu deficitul că trebuia să plătim rachetele alea înainte. Și îl întrebă pe consilier și domnule, și Klaus Iohannis ce vrea?

Și dacă era alt președinte, (…) cum spunea Cătălin Ivan sau cine era, Cataramă, românii spun așa: renunțăm la 5G, dar dați-ne și dumneavoastră o afacere

Și vin consilierii și spun domnule președintele vrea să luați un dejun restrân», bine zice ăla că nu mă costă nimic, de abia și mănânc, deci aceasta nu a avut nici o semnificație”, a explicat jurnalistul.

Vă reamintim că președintele Klaus Iohannis a participat la un dinel alături de Donald Trump  și de liderii din Polonia și țările baltice, în marja summit-ului NATO de la Londra. De altfel, Iohannis și Trump au mai avut parte de două întâlniri.

Prima s-a petrecut în vara anului 2017 și a doua în luna august a acestui an. De fiecare dată, președintele american și-a arătat sprijinul față de liderul de la Cotroceni. Printre subiectele aflate pe agenda celor doi președinți a fost alocarea de către România a 2% din PIB pentru apărare.

De asemenea, un alt subiect „fierbinte” este cel care privește ridicarea vizelor pentru români. „Vizele pentru America sunt o chestiune pe care o tratăm cu foarte multă seriozitate şi constant. Sunt speranţe, dar este o chestiune tehnică care mai întâi trebuie depăşită, ştiţi foarte bine acel procentaj de vize refuzate la noi este încă foarte mare”, spunea Iohannis

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×