Serviciile Uber, interzise în Germania. Reacția companiei

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 18:51
Serviciile Uber, interzise în Germania. Reacția companiei
Uber, interzis în Germania. Compania contestă decizia. Sursa foto: hepta.ro

O instanță din Germania a interzis utilizarea serviciilor Uber pe întreg teritoriul țării, pe motiv că firma americană nu dispune de licențierea necesară pentru a transporta călători cu ajutorul mașinilor de închiriat. Acest verdict vine la doar o lună după ce compania a pierdut dreptul de a activa în Londra, autoritatea de reglementare susținând la vremea respectivă că siguranța călătorilor a fost pusă în pericol.

Uber a fost interzisă în Germania. Ce spun reprezentanții companiei

În Germania, Uber activează în șapte orașe mari, printre care Frankfurt, Berlin și Munchen, exclusiv sub formă de colaborare cu diverse companii de închiriere mașini și șoferi autorizați. Chiar dacă verdictul magistraților trebuie pus în aplicare imediat, acesta poate fi atacat.

De altfel, firma americană a anunțat deja că va uza de toate pârghiile legale pe care le are la dispoziție pentru a contesta decizia instanței. „Vom evalua hotărârea instanţei şi vom stabili paşii următori pentru a asigura continuarea serviciilor noastre în Germania„, a transmis un purtător de cuvânt al Uber.

Uber, bun de plată daca nu respectă decizia

Până la soluționarea eventualelor contestații, Uber este nevoită să respecte decizia judecătorilor. În caz contrar, reclamantul, Taxi Deutschland, va solicita executarea imediată, după cum se arată într-un comunicat dat publicității în cursul zilei de joi.

Acest lucru se traduce prin faptul că firma americană va trebui să plătească amenzi ce pornesc de la 250.000 de euro pe cursă. În lumina ultimelor evenimente, Uber se vede nevoită să-și schimbe radical modul în care își desfășoară activitatea în statul cu cea mai dezvoltată economie de pe continetul european.

Infracțiuni descoperite în mai multe curse din Londra

Problemele din Germania vin la doar o lună distanță de o situație similară cu care compania s-a confruntat în Londra, unde autoritățile au depistat o serie de nereguli de-a lungul curselor. Prim urmare, Uber a rămas fără licența de operare, decizie care pune sub semnul întrebării activitatea sa pe această piață.

Cea mai gravă dintre abaterile invocate de Transport for London (TfL) se referă la o vulnerabilitate a aplicației Uber, care permite șoferilor neautorizați sau suspendați să își încarce fotografiile în conturi și să transporte pasageri.

Potrivit autorităților britanice, au  fost depistate peste 14.000 de astfel de curse, efectuate de șoferi ale căror licențe fuseseră revocate. De asemenea, un șofer care fusese penalizat pentru distribuirea de imagini indecente ale unor copii lucra în continuare pentru compania americană.

O problemă esențială identificată este aceea că o schimbare în sistemele Uber a permis șoferilor neautorizați să încarce fotografii personale în conturile altor șoferi Uber. Acest lucru le-a permis să transporte pasageri ca și cum ar fi fost șoferi licențiați, ceea ce s-a întâmplat în cel puțin 14.000 de cazuri„, au anunțat reprezentanții TfL.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×