Amenzi pentru taximetriști și șoferii Uber! Polițistii au dat sancțiuni uriașe

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
20/01/2019, 17:12
Amenzi pentru taximetriști și șoferii Uber! Polițistii au dat sancțiuni uriașe GALERIE FOTO
Amenzi pentru taximetriști și șoferii Uber! Polițistii au dat sancțiuni uriașe

Poliția Capitalei a făcut o razie printre taximetriști și șoferii Uber. În doar câteva ore polițiștii au dat aproape 50 de sancțiuni, mai ales taximetriștilor. Aceștia au fost amendați pentru că au încălcat Codul Rutier sau pentrru că nu aveau la ei documentele necesare pentru transportul de persoane.

″În seara de 19/20.01.2019, poliţiştii Brigăzii Rutiere au organizat o acţiune pentru verificarea legalităţii efectuării transportului public de persoane în regim taxi şi a transportului în regim de închiriere cu şofer prin intermediul aplicaţiilor electronice. Astfel, s-a urmărit eliminarea activităţilor ilicite în domeniul taximetriei/transportului în regim de închiriere, verificarea deţinerii documentelor de transport de persoane în regim taxi/închiriere, verificarea stării tehnice, reducerea numărului de accidente rutiere şi impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane.”, a anunțat într-un comunicat Poliția Capitalei.

Polițiștii au dat 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 29.750 de lei

Amenzi pentru taximetriști și șoferii Uber! S-au dat amenzi în valoare de 29.750 de lei

Taximetriștii și șoferii de Uber au luat amenzi sâmbătă seara la un control al Brigăzii Rutiere în Capitală.  O razie a poliţiştilor a arătat gravele nereguli pe care le au serviciile de taximetrie din București. Polițiștii i-au sancționat dur pe șoferi. În câteva ore, agenții au dat aproape 50 de amenzi. Patru bărbaţi au rămas fără plăcuţele de înmatriculare şi fără talon pentru că actele primite de la companie nu mai erau valabile. Un șofer în vârstă de 43 ani care a efectuat transport public de persoane in regim de taxi, fara a deţine autorizatie valabilă, a fost amendat. Altuia i s-a ridicat permisul pentru 90 de zile după ce în urma testării cu aparatul alcooltest s-a constatat o valoare de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Au fost verificate peste 90 de autoturisme şi au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 29.750 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de transport public de persoane în regim de taxi/închiriere”, a anunţat într-un comunicat Brigada Rutieră a Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×