Sunt proteste anti-Uber în toată Europa. Din Paris, până la Londra și de la Bruxelles până la Varșovia, toți șoferii de taxi au ieșit în stradă pentru a protesta îmotriva celor de la Uber. Unele state din UE au umblat la Legea Taximetriei pentru a rezolva nemulțumirle protestatarilor. În România, taximetriștii au aceleași nemulțumiri și aceștia cer Guvernului să modifice și la noi legea care permite transportul clandestin de persoane.
„Statele Uniunii Europene pot interzice şi sancţiona penal exercitarea ilegală a activităţilor de transport, precum UberPOP, fără să notifice în prealabil Comisia”, a decis în aprilie 2018 Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Această decizie a fost luată după ce taximetriștii au protestat peste tot în toată Europa. UberPOP în Franţa a fost deja suspendat, după această hotărâre a Curții de Justiție. Relația dintre serviciile de taxi prin aplicații și șoferii de taxi tradițional nu a fost niciodată prietenoasă. După ani de zile de coabitare dificilă, se pare că situația a ajuns în impas în toată Europa.
Proteste Anti-Uber în toată Europa. Legea Taximetriei a fost schimbată în Franța, Germania și Italia
Sunt proteste Anti-Uber în toată Europa. Anumite țări au interzis definitiv compania americană, altele parțial. Totuși, chiar dacă Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a dat liber autorităților fiecărei țări să ia măsurile care se impun, în cele mai multe țări din Europa Uber își continuă activitatea. Taximetriștii clasici din toată Europa se plâng de concurență neloială din partea șoferilor care fac taximetrie doar cu ajutorul aplicațiilor existente pe piață. Fără licențe și alte taxe impuse taxiurilor clasice. Acest lucru se întâmplă și în România.
UE a dat liber autorităților din fiecare țară să acționeze în legătură cu serviciile de taximetrie din aplicații ca Uber, Taxify sau Clever Go. Astfel pe teritoriul Europei sunt anumite țări în care Uber este interzis total, în altele parțial, iar în mare parte a UE Uber își poate desfășura activitatea fără nicio problemă. Acest lucru a dus la proteste masive ale taximetriștilor în toate marile orașe ale Europei, de la Londra la Paris.
Uber a fost interzis total în Bulgaria, Danemarca și Ungaria
Țările în care Uber este interzis total sunt: Bulgaria, Danemarca și Ungaria. În alte câteva compania poate opera doar pe anumite zone. Este cazul Germaniei, Franței și Italiei, unde s-a ajuns la un compromis între taximetriști și Uber, în care compania poate funcționa doar în anumite condiții.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Uber a fost fondată în 2009 în SUA. Ea a intrat și pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti. S-a extins în 2016 în Cluj, Braşov şi Timişoara. În România, Uber are peste 450.000 de utilizatori, din care 350.000 în Bucureşti. România este a doua piaţă pentru Uber din această parte a Europei, după Polonia, şi a cincea din UE.