Sentință amânată a șaptea oră, în dosarul lui Dumitru Dragomir

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/12/2018, 13:04
Sentință amânată a șaptea oră, în dosarul lui Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir va afla pe 11 ianuarie sentința dată de Tribunalul București

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal(LPF) Dumitru Dragomir, va afla pe 11 ianuarie sentința dată de Tribunalul București.  Verdictul în dosarul în care Dumitru Dragomir este acuzat că a primit peste 3 milioane de euro mită de la administratorul RCS/RDS, Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I a fost amânat a șaptea oră. Tribunalul București a anunțat, joi, prelungirea verdictului, pentru 11 ianuarie.

În august 2017, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost trimis în judecată de DNA pentru faptele: luare de mită și complicitate la spălare de bani. Banii au fost disimulați sub forma unor plăți în cadrul unui contract de asociere în participațiune, ce a fost încheiat la data de 15 august 2009.

Sentința în dosarul lui DUmitru Dragomir, amânată pentru a șaptea oară

”Contractul respectiv a fost încheiat între societăţile Bodu SRL, deţinută de Dumitru Dragomir, şi RCS&RDS SA, inculpatul Bendei Ioan beneficiind de sprijinul inculpaţilor Dinei Mihai şi Oprea Alexandru, administratori ai RCS&RDS SA.

Sentință amânată a șaptea oră, în dosarul lui Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir este acuzat că a primit peste 3 milioane de euro mită de la administratorul RCS/RDS,

Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpatul Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1, încheiat la data de 8 aprilie 2008 între LPF şi consorţiul constituit din societatea SC RCS & RDS SA, administrată de inculpatul Bendei Ioan şi o altă societate”, menționează DNA.

Sentință amânată a șaptea oră, în dosarul lui Dumitru Dragomir
În august 2017, fostul președinte al LPF a fost trimis în judecată pentru: luare de mită și complicitate la spălare de bani

Mai mult, cu privire la infracțiunea de spălare de bani, din perioada 2015-2016, anchetatorii notează că, pe parcursul urmăririi penale, s-ar fi încheiat mai multe acte juridice în legătură cu contractul de asociere în participațiune din data de 15 august 2009. ”A rezultat că patru dintre aceste acte juridice reprezintă, în parte, forme alternative tipice de spălare de bani, prin care s-au stabilit raporturi juridice nereale, pentru a disimula adevărata natură a existenţei sumei de 3.100.000 euro în patrimoniul societăţii Bodu, dar şi în scopul de a ajuta persoanele care au săvârşit infracţiunile de dare şi luare de mită să se sustragă de la urmărire penală”, susține DNA.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×