DNA trimite în judecată un fost șef al CNAS: a luat mită 6,3 milioane de euro

Alexandra Chivu  
înStiri de ultima ora
27/12/2018, 12:07
DNA trimite în judecată un fost șef al CNAS: a luat mită 6,3 milioane de euro
Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Lucian Duță

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Lucian Duță, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate(CNAS), sub control judiciar, pentru luare de mită. Confrom DNA, în perioada 2010-2012, Duță Nicolae Lucian, în calitate de președinte al CNAS, a pretins de la reprezentanții a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adițional ori contract pe care l-a semnat, fiind în această calitate.

Acesta a primit 6.300.000 de euro, sumă din care 5.500.000 de euro prin transferuri bancare și 800.000 de euro în numerar. ”Sumele de bani au fost remise inculpatului Duță Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranșe), fie prin virament în contul unei companii offshore înregistrată în Insulele Antile și cu conturi bancare deschise în Elveția”, se arată în comunicatul DNA.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

DNA a trimis în judecată un fost șef al CNAS, care a luat mită 6,3 milioane de euro

DNA trimite în judecată un fost șef al CNAS: a luat mită 6,3 milioane de euro
Acesta a primit 6.300.000 de euro, sumă din care 5.500.000 de euro prin transferuri bancare și 800.000 de euro în numerar

Se asemenea, în act se mai arată că au fost dispuse măsri asiguratorii asupra sumei identificate într-un cont bancar din Elveția. ”În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra sumei de 2.183.820 euro identificată într-un cont bancar din Elveția, asupra unui teren cu construcție S+P+4, asupra a 3 apartamente și asupra unui autoturism”, mai este scris în comunicatul DNA. În prezent, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asiguratorii.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×