Senatorul Niculae Bădălău i-a jignit, din nou, pe românii din diaspora: „Fetele alea de le duc ăștia”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
29/11/2019, 19:49
Senatorul Niculae Bădălău i-a jignit, din nou, pe românii din diaspora: „Fetele alea de le duc ăștia”

Fostul ministru al Economiei, Nicolae Bădălău, a recidivat la adresa diasporei, după remarca jignitoare făcută în timpul unei petreceri cu lăutari. În cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, liderul PSD Giurgiu a afirmat cu nonșalanță că 700 de mii de români de peste hotare se află acolo legal, în vreme ce restul până la 3-5 milioane nu sunt altceva decât „fetele alea de le duc ăștia”.

Nicolae Bădălău, declarație jignitoare la adresa românilor din diaspora

În afara faptului că e o discriminare, dânșii să voteze trei zile și noi una… Mie nu poate să mi se dea un drept și altuia nu. Noi trebuie să găsim formele prin care și dânșii… Acum e discuția pe câte locuri dăm în Diaspora.

Dacă vreți să puneți pe listă și Diaspora, cine nu vă lasă? Azi au patru cu doi. Ei au 700.000 de oameni, avem, care au domiciliul, pașapoartele alea cu domiciliul, care-s legale, restul, până la trei, cinci milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fete alea de le duc ăștia, eu știu, nu știu, nu ilegal, da’…”, este declarația revoltătoare a senatorului social-democrat.

Ulterior, Bădălău și-a nuanțat spusele, cerându-le iertare celor care s-au simțit lezați.

„Eu am spus-o și încă o dată v-o repet, dacă s-a înțeles altceva decât am vrut să spun, regret, dar așa cum, am rude, am prieteni, nu mi-a plăcut niciodată demagogia și cred că lucrurile ar trebui spuse corect, discuția a plecat de la câți reprezentanți ar trebui să aibă Diaspora.

Eu m-am referit la partea legală, ca să știm legal câți oameni avem în străinătate. Eu respect oamenii de acolo, respect oamenii care muncesc, au dreptul să voteze, dar eu m-am referit la oamenii exact, ca să știm câți au dreptul să voteze„, le-a transmis acesta românilor plecați la muncă peste hotare.

În 2018, Nicolae Bădălău jignea românii din diaspora la o petrecere cu lăutari

În vara lui 2018 o înregistrare postată pe Youtube, îl arăta pe liderul PSD în timpul unei petreceri cu lăutari care cântau cu foc „Să vă dea Dumnezeu sănătate. Pentru nașul Nicu Bădălău și pentru tot PSD-ul. Nașule, să știi că strofa nu e porno, e un pic așa….că și ăștia a zis „M..e PSD!Lai, lai lai, să vină Diaspora…hai, lai,lai,lai că noi ne p… pe ea”, jignind diaspora.

„Eu am fost la petrecerea aia, dar nu am dat o astfel de dedicație. Eu nu dau dedicații la lăutari. Dezaprob în totalitate un astfel de limbaj. Vă rog să mă credeți că nici nu știu când s-a cântat prostia aia. Nu-mi aparține și mă distanțez în totalitate de astfel de lucruri. Cum Dumnezeu să fi spus eu așa ceva? Este greu cu lăutarii și cu ce le mai vine lor prin cap. Ei cântă ce vor ei, dar nu de la mine vin astfel de cuvinte, sub nicio formă”, s-a apărat Nicolae Bădălău, la scurt timp după acest episod.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×