Seism serios în Buzău, duminică, 16 septembrie! Unde s-a resimțit!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
16/09/2018, 12:18
Seism serios în Buzău, duminică, 16 septembrie! Unde s-a resimțit!
Un cutremur a avut loc in Buzau, duminic, 16 septembrie

Un cutremur cu magnitudinea 3,2 s-a produs, duminică dimineaţă, în judeţul Buzău, la ora 09:19. Seismul a avut loc la o adâncime de 111 kilometri. Iniţial, specialiştii au transmis că a fost vorba despre un cutremur cu magnitudine de 3,1, produs la o adâncime de 120 de kilometri.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, duminică dimineaţă, la ora 9.19, s-a detectat un nou cutremur în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, având magnitudinea de 3.2 pe scara Richter.

Citește și Cinci cutremure în doar câteva ore, în România! Sfârșit de vară cu o intensitate seismică accentuată!

Citește și Numărul morților lăsați în urmă de taifunul Mangkhut a ajuns la 25! Imagini cu oameni luați pe sus de vânt!

Cutremurul de 3,2 pe Richter din Buzău s-a resimâit în mai multe localități

Seismul a avut loc la o adâncime de 111 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (24km), Covasna (42km), Întorsura Buzăului (49km), Târgu Secuiesc (56km), Mizil (57km).

În tot acest timp, specialiștii spun că România urmează să se cutremure serios! Marele cutremur care pândește România s-ar putea să vină mai repede decât se așteaptă toată lumea! Gheorghe Mărmureanu spune că norocul României va fi faptul că marele cutremur va fi unul de foarte mare adâncime.

Acesta se va resimți în toată Europa, amenință celebrul seismolog. Potrivit acestuia, viitorul mare cutremur în România va avea 7,2 sau 7,9 grade, poate chiar 8 pe scara Richter.

”Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×