Cinci cutremure în doar câteva ore, în România! Sfârșit de vară cu o intensitate seismică accentuată!

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
31/08/2018, 12:56
Cinci cutremure în doar câteva ore, în România! Sfârșit de vară cu o intensitate seismică accentuată!
Cinci cutremure in Romania, in doar cateva ore

Vara calendaristică se termină în România cu o activitate seismică puternică! Miercuri, România a fost lovită de nu mai puțin de patru cutremure, în doar câteva ore, un altul fiind înregistrat chiar joi dimineață!

Un seism de magnitudine 3 pe Richter s-a produs joi dimineaţă în judeţul Vrancea, zonă în care, în urmă cu o zi, au avut loc alte patru cutremure, cel mai mare de 2,9. Seismul de joi a avut loc la ora 3:26, la o adâncime de 146 de kilometri.

Citește și Cutremur puternic în Albania! Mai multe clădiri s-au crăpat!

Citește și Profeţie catastrofală pentru omenire venită de la părintele Dionisie! ”Conducătorii europeni au luat locul lui Satan”

Patru cutremure în doar câteva ore, în România

Miercuri, patru cutremure au avut loc în România, în judeţul Vrancea, potrivit INFP. Cel mai puternic dintre acestea a avut magnitudinea de 2,9 pe scara Richter şi a fost înregistrat, în jurul orei 10.30, la o adâncime de 128 de kilometri.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), miercuri, la ora 01.46, în zona seismică Vrancea, în judeţul Vrancea, s-a produs un cutremur cu magnitudinea 2,4 pe scara Richter, la adâncimea de 76 de kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Oneşti (38 km), Târgu Ocna (41 km), Slănic-Moldova (43 km), Odobeşti (44 km), Panciu (45 km).

Al doilea seism din România a avut loc la ora 03.29, tot în judeţul Vrancea. Seismul a avut magnitudinea 2,4 pe scara Richter, fiind înregistrat la adâncimea de 90 de kilometri. Cutremurul s-a produs în apropiere de Odobeşti (45 km), Oneşti (49 km), Panciu (49 km), Slănic-Moldova (50 km), Târgu Ocna (51 km).

Un alt seism s-a înregistrat miercuri dimineaţă în România, la ora 10.03, tot în judeţul Vrancea. Acesta a avut magnitudinea 2,5 pe scara Richter şi a avut loc la adâncimea de 74 de kilometri. Acest cutremur s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (44 km), Covasna (49 km), Odobeşti (52 km), Slănic-Moldova (53 km), Oneşti (57 km).

Cea mai mare magnitudine – 2,9 pe scara Richter – a avut-o al patrulea cutremur, înregistrat la ora 10.33. Şi acesta s-a produs în judeţul Vrancea, la adâncimea de 128 de kilometri, în apropiere de oraşele Nehoiu (40 km), Buzău (52 km), Odobeşti (52 km), Râmnicu Sărat (54 km), Covasna (54 km).

Marele cutremur pândește România

Cel mai puternic seism înregistrat în anul 2018 a avut loc pe data de 25 aprilie. Cutremurul a avut magnitudinea 4,6 şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri), Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) şi Sfântu Gheorghe (52 de kilometri).

Marele cutremur care pândește România s-ar putea să vină mai repede decât se așteaptă toată lumea! Gheorghe Mărmureanu spune că norocul României va fi faptul că marele cutremur va fi unul de foarte mare adâncime. Acesta se va resimți în toată Europa, amenință celebrul seismolog. Potrivit acestuia, viitorul mare cutremur în România va avea 7,2 sau 7,9 grade, poate chiar 8 pe scara Richter.

”Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×