Numărul morților lăsați în urmă de taifunul Mangkhut a ajuns la 25! Imagini cu oameni luați pe sus de vânt!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
16/09/2018, 11:21
Numărul morților lăsați în urmă de taifunul Mangkhut a ajuns la 25! Imagini cu oameni luați pe sus de vânt! GALERIE FOTO
Zeci de morti in Filipine, in urma trecerii taifunului Mangkhut, care a luat oameni pe sus, cu rafale de vant care au depasit 300 de km/h

Cel puţin 25 de persoane au murit după ce nordul Filipinelor a fost măturat de taifunul Mangkhut, cea mai puternică furtună care s-a format în regiune anul acesta! ″În acest moment putem vorbi de 25 de morţi”, a declarat Francis Tolentino, principalul responsabil al Guvernului pentru gestionarea catastrofelor naturale.

Rafalele de vânt de peste 300 de kilometri pe oră au smuls acoperişuri, faţadele clădirilor, copaci din rădăcini, dar au luat pe sus și oameni, după cum se poate vedea în imaginile de mai jos! În plus, au dus la întreruperea curentului electric în cea mai mare insulă a arhipelagului filipinez.

 

Citește și Dezastru cauzat de ciclonul Jebi: sunt deja 11 victime

Citește și Furtună puternică în Timișoara! S-au rupt copacii, iar acoperișurile caselor au fost smulse

Autoritățile se tem că numărul oamenilor morți în urma trecerii taifunului Mangkhut va crește

Urgia a smuls acoperişuri, a scos copaci din rădăcină şi a provocat zeci de alunecări de teren, în urma cărora mai multe localităţi au rămas izolate. Sute de mii de oameni nu mai au curent electric, după ce vântul puternic a pus la pământ stâlpii de înaltă tensiune.

5 milioane de oameni din nordul ţării s-au aflat pe traseul taifunului, iar câteva mii au fost nevoiţit să-şi părăsească locuinţele. Pagubele se preconizează a fi de ordinul miliardelor de dolari.

Zeci de zboruri interne şi internaţionale au fost anulate, în timp ce 4.688 de persoane au fost blocate în diverse porturi după ce călătoria pe mare a fost interzisă.

Taifunul Mangkhut nu se dă bătut și se îndreaptă acum spre sudul Chinei şi Hong Kong! Taifunul Mangkhut are un diametru de 900 de kilometri şi se deplasează cu aproximativ 30 de kilometri pe oră. Abia marţi ar urma să fie retrogradat la stadiul de furtună tropicală. Până atunci însă, taifunul Mangkhut face ravagii în calea lui, iar autoritățile se tem că numărul morților va fi mult mai mare!

Filipinele sunt lovite în fiecare an de aproximativ 20 de taifunuri, care provoacă sute de decese şi înrăutăţesc vieţile a milioane de oameni. Unul dintre cele mai puternice din ultimii ani, taifunul Haiyan, a lovit ţara în noiembrie 2013, ucigând mai mult de 6.300 de persoane şi lăsând în urmă mai mult de 4 milioane de sinistraţi.

Mangkhut ar urma să-şi continue traiectoria spre sudul Chinei, ameninţând inclusiv teritoriul semi-autonom Hong Kong, unde autorităţile sunt îngrijorate în special de inundaţii şi alunecări de teren. Satele de pescuit mici şi sărace sunt, de asemenea, vulnerabile la vânturi puternice şi valuri uriaşe pe coaste.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×