Seism de 5,8 grade în Puerto Rico. Cutremurul a produs întreruperi de electricitate și pagube materiale

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 21:47
Seism de 5,8 grade în Puerto Rico. Cutremurul a produs întreruperi de electricitate și pagube materiale
Cutremur de 5,8 grade în Puerto Rico. Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale. Sursa foto: pixabay.com

Institutul american de geofizică (USGS) a transmis că un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter a produs numeroase pagube materiale și a lăsat mai multe zone fără energie electrică pe insula americană Puerto Rico.

Cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade în Puerto Rico. Nu a fost emisă alertă de tsunami

Un seism puternic a zguduit Puerto Rico în cursul zilei de luni, 6 ianuarie. Mai exact, un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter s-a produs la Guayanilla, în sudul acestei insule din Caraibe.

Seismul a avut loc la ora locală 06:32 (10:32 GMT) și s-a simțit în cea mai mare parte a teritoriului. Din fericire, autoritățile nu au emis alertă de tsunami pentru Puerto Rico sau Insulele Virgine Americane, relatează Agerpres.

Seismul a produs numeroase pagube materiale și întreruperi de curent

Aproximativ 250.000 de locuințe au rămas fără lumină după ce electricitatea a fost întreruptă în urma seismului. Locuitorii afectați au postat pe rețelele de socializare fotografii cu dezastrul care a rămas în urma mișcării tectonice.

Imaginile arată foarte multe locuințe prăbușite, mașini blocate în trafic, dar și numeroase aluncări de teren. Cutremurul vine după ce urganele Irma și Maria au devastat teritoriul în urmă cu 2 ani, zonă care nu și-a revenit nici la această oră.

Autoritățile din Puerto Rico au informat că până în momentul de față nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale.

Puerto Rico, zguduit rău și în luna septembrie a anului trecut

În urmă cu doar câteva luni, în septembrie 2019, un alt cutremur a lovit Puerto Rico. Seismul cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter s-a produs la nord de localitatea Isabela din Puerto Rico, anunța Institutul American de Geofizică (USGS) la vremea respectivă, conform realitatea.net.

Seismologii au stabilit că epicentrul seismului a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, destul de aproape de suprafață. Mișcarea plăcilor tectonice s-a produs la circa 80 de kilometri de Isabela, o localitate situată pe coasta de nord-vest a ţării.

Autoritățile au declarat la momentul producerii cutremurului că au avut loc doar pagube materiale imediate, fără a fi înregistrate victime.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×