Șefa DSP Gorj a fost demisă pentru nerespectarea legislației privind carantina

Șefa DSP Gorj a fost demisă pentru nerespectarea legislației privind carantina
Ministrul Sanatatii, Victor Costache/ Foto: Hepta

Ministerul Sănătății, Victor Costache, a dispus demiterea șefei Direcției de Sănătate Publică Gorj, Carmen Ivanov, pentru că nu a respectat procedurile legale de instituire a carantinei.

Raportări inexacte

Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile şi legislaţia în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 şi nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spaţiile de carantină identificate la nivelul judeţului şi a transmis raportări inexacte privind situaţia din primul judeţ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Un nou șef la DSP Gorj

Ulterior, secretarul de stat Nelu Tătaru a anunțat că a fost numit un nou șef  al Direcției de Sănătate Publică Gorj și a fost trimis Corpul de control al ministrului.

Primul caz de coronavirus în România a fost anunțat miercuri seara într-o comună din Gorj, fiind vorba de un tânăr de 25 de ani care a fost transportat la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București. La testarea care i-a fost făcută astăzi, rezultatele au fost negative, o nouă testare urmând să i se facă mâine.

Tot în județul Gorj, echipajul unei ambulanțe a refuzat să transporte o echipă de epidemiologi la casa unui suspect de coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×