Şedinţă CSAT. Klaus Iohnnis a refuzat propunerea pentru șefia Armatei Române: Incompetența PSD

Mirela Apostol   
în Instant Articles
28/12/2018, 13:06
Şedinţă CSAT. Klaus Iohnnis a refuzat propunerea pentru șefia Armatei Române: Incompetența PSD GALERIE FOTO
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a refuzat propunerea PSD

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a convocat vineri şedinţa CSAT pentru a analiza propunerea pentru conducerea Statului Major General al Armatei Române. PSD l-a propus pe general-locotenentul Dumitru Scarlat, însă Iohannis i-a prelungit mandatul lui Nicolae Ciucă, care se încheia a pe 31 decembrie 2018.

„O situație foarte neplăcută care arată o dată în plus că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale țării. În stiația de față nu există o propunere valabilă pentru persoana care va prelua funcția de șef de Stat Major al Armatei.

Klaus Iohnnis a refuzat propunerea pentru șefia Armatei Române

Această situație generată de incompetența PSD trebuie rezolvată. Am luat decizia de a semna și am trimis spre publicare decretul care prelungește mandatul generalului Nicolae Ciucă, un exemplu al armatei române. Dar cred că Armata României trebuie să știe cine și cum o conduce”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Cine este Nicolae Ciucă, actualul șef al Statului Major al Armatei

Nicolae Ionel Ciucă s-a născut pe 7 februarie 1967, în judeţul Dolj şi este un general român de armată. De la data de 1 ianuarie 2015 a fost numit în funcţia de Şef al Statului Major General, după ce l-a înlocuit pe Ştefan Dănilă, care a deţinut funcţia din 28 decembrie 2010 şi până în 2015.

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Beniamin Leș, anunţase că nu îi va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă în urmă cu două zile: „Nu voi prelungi acest mandat al șefului Statului Major al Apărării. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat eu în arhive, a fost o singură situație în care s-a prelungi mandatul unui fost șef al Statului Major al Apărării și am dorit să mențin aceeași cutumă. Nu vreau să ajung să vă spun care este părerea mea despre generalul Ciucă pentru că am lucrat cu dânsul aproape doi ani, știu capacitățile domniei sale, știu ce a făcut pentru Armata României și ce poate face”.

Klaus Iohnnis a refuzat propunerea pentru șefia Armatei Române
Klaus Iohnnis a refuzat propunerea pentru șefia Armatei Române
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×