Care este planul PSD pentru adoptarea bugetului pentru 2019

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/12/2018, 13:47
Care este planul PSD pentru adoptarea bugetului pentru 2019
PSD, planuri pentru bugetul de stat pentru 2019

Surse din Partidul Social Democrat au declarat pentru Știrile PRO TV că aceștia se pregătesc pentru o sesiune parlaentară. Aceasta se aproximează că va fi convocată la mijlocul lunii ianuarie. Sursele citate susțin că prioritatea pentru sociali-democrați este bugetul de stat.

Din păcate, România va intra în 219 plină de datorii, an în care ea deține președenția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

PSD, planuri pentru bugetul de stat pentru 2019

Surse din PSD au declarat pentru PRO TV prioritatea anului ce va urma, anume bugetul de stat. Din anul 2008 până la momentul actual, bugetul de stat pe anul ce urma nu a fost aprobat de Parlament până la finalul anului actual. Ministerul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat deja faptul că din 2019, în bugetul de stat, va trebui să fie inclus și fondul de investiții. „De asemenea, aici va fi o discuţie, am deja anunţat acest lucru, pe de-o parte că principalele ministere, să spunem aşa, consumatoare de resurse publice, vor veni la Finanţe, de fapt, deja se discută acest lucru în mod bilateral, trebuie să demonstreze foarte clar că banii pe care-i solicită se şi pot cheltui anul viitor (…), pe asta se bazează noul buget.

PSD, plan pentru bugetul pentru 2019
PSD, plan pentru bugetul pentru 2019

Pe de altă parte, Ministerul de Finanţe cred că anul viitor va trebui să aibă un rol foarte important în ceea ce înseamnă economie. Adică, din prima zi a începutului de an trebuie să fim atenţi la modul la care se cheltuie banii, pe de altă parte la ceea ce se poate aduce la buget ca şi venituri, că vorbim la nivel de fiecare minister în parte, dar mai ales în zona de finanţe, că vorbim de ANAF, de colectare, cât din buget să fie în partea de venituri fiscale, ştiţi foarte bine că anul acesta nu este un nivel care să ne mulţumească, că vorbim de partea de TVA neîncasată şi multe alte astfel de subiecte (…) sunt multe zone pe care Ministerul de Finanţe va trebui să le atace”, a declarat Eugen Teodorovici, ministurl Finanțelor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×