Surpriză pentru bugetari! Câte salarii vor primi anual în 2019

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/12/2018, 12:35
Surpriză pentru bugetari! Câte salarii vor primi anual în 2019
2019 anunță două salarii minime pentru bugetari!

Eugen Teodorovici a anunțat, în cursul zilei de vineri, că bugetarii vor primi de la 1 ianuarie două salarii minime pe economie în semnul indemnizației de hrană. „Începând cu 1 ianuarie 2019, toţi salariaţii vor primi anual două salarii minime pe economie drept indemnizaţie de hrană.  Era o prevedere în ordonanţă şi nu era clar dacă se proroga sau nu. Se aplică de la 1 ianuarie 2019”, a declarat Egen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

„Vedeţi cum arată legea bugetului peste câteva săptămâni pentru va prevedea formula finală pentru 2019, adică ne menţinem promisiunea de creştere cu 15% la pensii. Iar la salarizare, nu că nu se aplică, ci mai repede se va aplica. E o formulă luată în calcul”, a spus ministrul Finanțelor despre situația bugetarilor.

Două salarii anual pentru bugetari, din 2019!

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat vineri, la Palatul Victoria, că toți salariații statului vor primi anual 2 salarii minime pe economie, începând cu 1 ianuarie 2019. Acestea sunt prevăzute în Legea 15/2018 care privește indemnizația de hrană privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice.

Salarii bugetari. Guvernul ia în considerare înghețarea veniturilor

„Face o confuzie în ce spune şi ce gândeşte (n.r.: Florin Cîţu). Spune că România răspunde CE în reducerea cheltuielilor publice. Trebuie spus că nu e criza la nivelul bugetului, nici la nivelul aplicării legii pensiilor sau salarizării. Oricât e de mare impactul, PSD şi-a respectat promisiunile.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor
Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor

Documentul vorbeşte despre o astfel de abordare şi vă spun calculele: legea salarizării are aplicabilitate până în 2022. M-aţi auzit spunând că aş aplica legea într-un termen scurt. Ca legea salarizării să fie aplicată integral pînă în 2020. E un scenariu propus în acest sens Comisiei Europene”, a declarat Eugen Teodorovici, la România Tv. despre situația bugetarilor.

Eugen Teodorovici, despre înghețarea salariilor

„Aşa cum am spus, anul viitor salariile şi pensiile se vor lua cu siguranţă. Creşterea salariilor, conform Legii 153, se va aplica la fel, dar şi ceea ce am spus cu punctul de pensie de la 1 septembrie cu 15% se va aplica. În felul acesta facem bugetul pe 2019. În rest, acele prorogări de măsuri care s-au dat din 2010, respectivul domn (Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor n.r. ) ar trebui să ştie de ele şi trebuie să înţeleagă că se fac an de an, nu le facem noi acum special sau anul trecut, s-au făcut din 2010. (…) Chestia cu îngheţatul salariilor nu este nici corectă, nici reală”, a specificat acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×