Secțiile de votare unde nimeni nu a mers să voteze duminică dimineața. Prezență scăzută în aceste județe

Alexa Serdan   
în Alegeri Prezidențiale 2019
24/11/2019, 11:53
Secțiile de votare unde nimeni nu a mers să voteze duminică dimineața. Prezență scăzută în aceste județe
Secții de votare goale în mai multe localități din Harghita și Covasna. Sursa foto: adevarul.ro

În mai multe localități din România nu a ieșit până la această oră nicio persoană la vot. În câteva județe din țara noastră au venit la urnele de vot pentru alegerile prezidențiale doar câțiva alegători.

Care sunt localitățile unde nu a ieșit nimic la vot în această dimineață

Județele codașe la alegerile prezidențiale care au loc astăzi, 24 noiembrie, sunt Covasna și Harghita. În mai multe localități din aceste două județe nu a ieșit la urne până la această oră niciun alegător pentru a-și exprima opțiunea pentru alegerile prezidențiale. La polul opus județele unde au ieșit foarte mulți alegători la urne până în acest moment sunt Teleorman, Olt și Constanța.

În patru localități din județul Harghita prezența la vot este 0,00%. Este vorba de secțiile de votare deschide la Școala primară Comiat, Sâmpaul, Ghipeș și Liban. În aceeași situație se află și o localitate din județul Covasna. Mai exact, în localitatea Icafalău sunt înscriși pe listele permanente 214 persoane, dar niciuna nu și-a exprimat opțiunea de vot până la această oră.

Care sunt județele codașe la alegerile prezidențiale de azi, 24 noiembrie

Județele Harghita și Covasna rămân codașe la alegerile prezidențiale de duminica aceasta, 24 noiembrie. În comuna Ciucsângeorgiu din județul Harghita doar o singură persoană a trecut pragul secției de votare. În alte 5 secții de votare din comunele harghite au votat câte o persoană. Un alt județ unde au ieșit foarte puțini alegători la urnele de vot este și Suceava.

Și în primul tur al alegerilor prezidențiale județele Harghita și Covasna au fost codașe. În topul județelor unde au ieșit foarte puține persoane la urnele de vot în urmă cu două săptămâni se mai numără: Arad, Vaslui, Ialomița și Maramureș.

La primul tur al alegerilor prezidențiale de acum 10 ani (2009) au fost la urne 9.946.748 de cetăţeni, adică 54,37% din total. La cel de-al doilea scrutin au mers să-şi exprime votul 10.620.116 de cetăţeni, reprezentând 58,02% din total.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×