Secțiile de votare pentru referendumul familiei s-au deschis! A început votul

Raluca Ogaru   
în Stiri de ultima ora
05/10/2018, 23:42
Secțiile de votare pentru referendumul familiei s-au deschis! A început votul
referendumul a inceput votul

Românii din toată țara, dar și cei din străinătate pot vota sâmbătă și duminică la secțiile de votare special amenajate pentru referendum. Românii își pot exercita dreptul la vot care este secret, direct și liber exprimat, după cum este prevăzut în Constituția României. Referendumul din octombrie 2018 prevede modificarea aspectelor privitoare la familie, în Constituția României. Astfel, se va modifica aspectul privitor la căsătorie, care în acest moment este comuniunea ”între soți”, iar dacă referendumul va fi validat, ar putea fi stipulat clar ca fiind posibilă doar ”între un bărbat și o femeie”.

Așa arată un buletin de vot la referendumul pentru familie care a început la ora 7.00
Așa arată un buletin de vot la referendumul pentru familie care a început la ora 7.00

Întrebarea referendumului nu se va regăsi exact pe buletinele de vot, ci sub următoarea formă: Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?”.

Secțiile de votare s-au deschis, iar votul pentru referendumul familiei a început

Sâmbătă 6 octombrie și duminică 7 octombrie, secțiile de votare vor fi deschise între orele 7.00 și 21.00. Dacă nu vă aflați în localitatea de domiciliu, aveți dreptul să votați pe listele suplimentare. Trebuie menționat însă că nu se va mai folosi tableta de această dată, iar datele dumneavoastră nu vor putea fi verificate pentru a vedea dacă se realizează un vot multiplu.

În România, cetățenii care au drept de vot și sunt înscriși pe listele electorale permanente sunt în număr de  18. 951.721. Din acest număr, este nevoie ca doar 30% din alegători să se prezinte la vot pentru ca referendumul să fie validat. În esență, dacă mai puţin de 5. 685.517 de cetățeni se prezintă la vot, referendumul nu va di validat.

De asemenea, din totalul voturilor exprimate, este necesar ca 25% să fie valabile, pentru ca votul să fie luat în callcul, adică un total de 4.737.930 de buletine de vot.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×