Secția UPU a spitalului din Filiași a fost închisă. Un pacient a fost confirmat cu coronavirus

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 07:56
Secția UPU a spitalului din Filiași a fost închisă. Un pacient a fost confirmat cu coronavirus
Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Filiași a fost închisă, după ce un pacient a fost confirmat pozitiv miercuri seară la testul de coronavirus

Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Filiași a fost închisă, după ce un pacient a fost confirmat pozitiv miercuri seară la testul de coronavirus.

Secția UPU a spitalului din Filiași a fost închisă

Conform digi24.ro, pacientul a fost transferat de urgență la Spitalul Clinic de Boli lnfecțioase si Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Craiova, iar apoi s-a deschis o anchetă epidemiologică.

În urma cercetărilor s-a stabilit că pacientul infectat cu COVID-19 a stat internat în Unitatea de Primiri Urgenţe, pe circuitul special amenajat pentru aceste situaţii.

Specialiștii au prelevat 23 de probe de la cadre medicale şi de la personalul de la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Filiași, urmând ca acestea să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

S-a făcut dezinfecția la UPU Filiași

În aceste condiții, autoritățile au anunțat că suspendă activitatea la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Filiași în următoarele două săptămâni, iar în cursul serii a fost efectuată dezinfecţia întregului spaţiu în care funcţionează acest departament.

COVID-19 infectează și oamenii din sistemul medical, așa cum se așteaptă de altfel specialiștii. Este cazul unui angajat al Ambulanței București, care a fost depistat pozitiv miercuri.

Nu vom reuși să scăpăm prea curând de coronavirus, susține medicul Adrian Streinu Cercel, care avertizează că urmează o perioadă de foc pentru România, similară celei pe care o traversează acum Italia, unde bilanțul persoanelor infectate crește de la o zi la alta.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 260, iar în această perioadă oamenii au făcut un obicei din a-și dezinfecta fiecare produs cumpărat din magazin, cât și ambalajele acestora.

Medicul Alexandru Rafila îi contrazice, însă și susține că nu este nevoie de astfel de măsuri exagerate, atât timp cât păstrează o igienă corespunzătoare a mâinilor și respectă restricțiile impuse de autorități.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×