Secretele celui mai gustos drob de miel, dezvăluite de o reţetă veche. Ce trebuie să faci pas cu pas

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
15/04/2020, 17:46
Secretele celui mai gustos drob de miel, dezvăluite de o reţetă veche. Ce trebuie să faci pas cu pas
Secretele celui mai gustos drob de miel, dezvăluite de o reţetă veche. Ce trebuie să faci pas cu pas sursă foto: lauralaurentiu.ro

Drobul de miel este un preparat tradițional pentru masa de Paște. Fanatik vă dezvăluie secretele celui mai gustos drob, pregătit după o rețetă veche. Există câțiva pași de care trebuie să țineți cont.

Secretele celui mai gustos drob de miel. Cum se prepară, pas cu pas

Pe lângă friptura de miel, ouăle roșii și alte bunătăți tradiționale, de pe masa de Paște nu poate lipsi drobul de miel, care poate fi pregătit după mai multe rețete. Noi vă recomandăm varianta clasică, o rețetă veche, dar extrem de gustoasă, cu ajutorul căreia veți obține un drob cremos, aromat, suculent, numai bun de servit la masa de Paște.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingrediente:

  • 500 gr organe miel
  • 1 legătură generoasă de ceapă verde
  • 50 gr smântână groasă
  • 1/2 linguri de ulei
  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel

Cum se prepară drobul de miel tradițional

Mai întâi, se pun organele de miel la prăjit, cu o lingură de ulei și amestecăm până se rumenesc puțin. Se adaugă ceapa verde, un cățel de usturoi sau usturoi verde și o frunză de dafin. După ce s-au mai gătit puțin, se adaugă un praf de sare, piper și puțin cimbru. Se lasă pe foc până scade sosul.

După ce s-au răcit organele, se toacă mărunt, se adaugă smântâna și verdeața. Se amestecă totul până se obține o compoziție omogenă. Jumătate din compoziție se așează într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt și deasupra se pun ouăle fierte.

Peste, se pune restul compoziției și se bagă tava la cuptor, la o temperatură de 200 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute. Primele 10 minute, se lasă deasupra o folie de aluminiu, ca să nu se ardă. După, se scoate și se lasă la rumenit încă 30 de minute.

Secrete și sfaturi utile

  • pentru cremozitate, folosiți smântână grasă, nu degresată
  • puteți folosi un strop de nucșoară proaspăt rasă
  • se pot adauga 3-4 frunze de mentă proaspătă, tocate fin
  • drobul se taie după ce s-a răcit complet

 

Închide ×