Pentru că se apropie Paștele, Fanatik vă propune friptura de miel la cuptor cu portocale. Este absolut delicioasă. În plus, rețeta este simplă. Diferența o fac mirodeniile și condimentele alese.
Recomandare pentru Paște: Friptură de miel la cuptor cu portocale
Ca să mai ieșiți din zona tradițională, mai ales că stați acasă în această perioadă și aveți timp suficient pentru a testa mai multe rețete, anul acesta, pentru masa de Paște, vă recomandăm friptura de miel la cuptor cu portocale.
De ce ingrediente aveți nevoie
- 2 bucăți mari de carne de miel
- 2 portocale
- 2 lingurițe zahăr brun
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper
- 1 linguriță coajă de portocale
- 1/2 lunguriță ghimbir ras
- 3-4 cuișoare
- 1 linguriță mentă uscată
- 150 de grame unt topit
Cum se prepară
Carnea de miel se curață complet de grăsime și de piele, se spală bine și se taie felii. Se pune într-o tavă pentru cuptor și se adaugă sare, piper și felii de portocală deasupra.
Se face un sos din zahar, coajă portocale, ghimbir, cuișoare, mentă si untul topit, și se toarnă peste mielul cu portocale. Tava se introduce la cuptorul încins la 225 de grade și se lasă aproximativ 40 de minute.
Din când în când se mai pune câte o lingură de sos din tavă peste mielul acoperit cu felii de portocale. Între timp se pregătește un pat de orez. Când s-a rumenit, se scoate, se așează peste orez și se servește ornat cu o coajă de portocală în spirală și o frunză de mentă sau de mărar.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Plouă cu bonusuri la Betano: 50 lei pariu gratuit, 100+400 rotiri gratuite și bonus de bun venit 100% până la 500 lei
Aceeași rețeă se poate face și în combinație cu piure de cartofi, cu ciuperci sau paste, iar pentru cine preferă legumele, mielul cu portocale se poate servi și cu o salată verde, de sezon. cu ridichi, ceapă verde și mărar.