Secretarul de stat Cosmin Marcovici, acuzat că a hărțuit sexual o minoră: “Să vii la mine fără ruj și fără coadă”

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
09/01/2020, 09:37
Secretarul de stat Cosmin Marcovici, acuzat că a hărțuit sexual o minoră: “Să vii la mine fără ruj și fără coadă”
Secretar de stat acuzat de hărțuire sexuală a unei minore. Sursa foto: reporteris.ro

Înalt demnitar acuzat de hărțuire sexuală a unei minore! Cosmin Marcovici, secretar de stat în Ministerul Culturii,  este acuzat de o fostă colaboratoare de hărțuire sexuală, potrivit reporteris.ro. Totul s-ar fi petrecut în timp ce Cosmin Marcovici era directorul adjunct al Operei Naționale Iași, iar victima sa făcea parte din Corul Junior.

Secretar de stat acuzat de hărțuire sexuală a unei minore

Fata s-a plâns în scris directorului Operetei din Iași despre cele întâmplate. Totul a început în seara de Revelion dintre anii 2016-2017, când fata a participat la un concert. Pe scenă a cântat și formația tenorului Cosmin Marcovici.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Fata, în vârstă de 17 ani la momentul acela, a povestit în scrisoarea adresată directorului Operei din Iași, Beatrice Rancea, că directorul adjunct s-a îndreptat spre grupul ei și a venit la ea să o sărute pe gură.

Fata avea 17 ani când directorul adjunct al Operei din Iași îi făcea ochi dulci

”După concert, domnul Marcovici a venit la grupul nostru, s-a îndreptat către mine și a întins buzele dorind să mă sărute. În acel moment am întins obrazul, ferindu-mi fața, fiind clară intenția domnului Marcovici de a mă săruta pe buze.

I-am spus că am 17 ani, și el e mult mai mare, căsătorit și nu pot da curs unor astfel de propuneri. El a râs și mi-a spus că mai am un pic și sunt bătrână, și că acum sunt numai bună. Am rămas stupefiată, iar după plecarea lui, colega mea mi-a spus că așa e el, cu foarte multe fetițe procedează la fel”, a scris tânăra

Directorul adjunt nu s-a lăsat descumpănit de refuzul fetei din noaptea de Revelion și a revenitchiar a doua zi, pe Facebook.

„Pe 1 ianuarie, domnul Marcovici m-a contactat prin aplicația facebook messenger, certându-mă «cum de îmi permit să îi întorc LUI obrazul, când vrea să mă sărute». I-am replicat că nu mi se pare potrivită atitudinea lui, și că eu acasă așa am fost crescută, să nu dau curs unui astfel de comportament”, a mai tânăra.

„Nu am cunoștință despre nicio acuzație adusă mie”

Discuțiile dintre cei doi au mai continuat pe Facebook, însă în zona profesională. Într-una dintre convorbiri, fata l-a întrebat pe Marcovici ce examene sau teste ar trebui să dea pentru a rămâne colaborator al Operei.

„Dumnealui mi-a replicat că mă așteaptă în biroul managerial, dar a specificat să vin «fără ruj și fără coadă». Nu am înțeles la ce se referă, dar mi-a spus că «Sigur voi înțelege, căci sunt fată deșteaptă». Apoi a schimbat cursul discuției și m-a întrebat când îi dau o bere”.

Pentru că a refuzat și de această dată să-i facă pe plac, tânăra a fost apostrofată de mai multe ori în public pe diferite subiecte, fapt care a determinat-o să depună scrisoarea respectivă directorului Operei din Iași. În prezent, la Parchet este un dosar în desfășurare pe numele actualului secretar de stat din Ministerul Culturii.

Contactat de reporteris.ro, Cosmin Marcovici a spus că nu știe de niciun dosar în acest sens. „Nu am cunoștință despre nicio acuzație adusă mie. Nu am fost chemat până acum nici la Poliție și cu atât mai puțin la Parchet. Nu m-a informat nimeni că aș fi cercetat pentru asemenea acuzații.

Însă, faptul că au apărut la puțină vreme după ce am fost numit secretar de stat este cât se poate de clar că este o răzbunare din partea cuiva nemulțumit de nominalizarea mea. Referitor la colaborarea cu dna S., nu am nimic de comentat. Nu s-a întâmplat nimic în afara limitelor normale de colaborare”, a precizat Cosmin Marcovici.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×