Andrei Baciu, medicul fotomodel propus ministru al Sănătății în cabinetul Cioloș, numit secretar de stat la aceeași instituție după 4 ani

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
18/12/2019, 15:03
Andrei Baciu, medicul fotomodel propus ministru al Sănătății în cabinetul Cioloș, numit secretar de stat la aceeași instituție după 4 ani
Andrei Baciu, numit secretar de stat la Ministerul Sănătății. Sursa foto: Facebook/ b1.ro

Andrei Baciu, medicul fotomodel propus ministru al Sănătății în cabinetul Cioloș, retras după numai câteva ore, a fost numit secretar de stat la aceeași instituție după numai 4 ani de zile. Decizia luată de Ludovic Orban a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Andrei Baciu, numit secretar de stat în Ministerul Sănătății

Cioloș îl retrăsese din funcție pe Baciu după ce au apărut în spațiul public fotografii cu acesta în lenjerie intimă, de pe vremea când cocheta cu modellingul.

La momentul propunerii în fruntea Ministerului Sănătății, Baciu avea 28 de ani. Cioloș a explicat ulterior motivul pentru care a fost retras din funcție, precizând că nu fotografiile respective reprezentau principala problemă, ci faptul că nu a fost sincer de la bun început.

Cioloș a fost nemulțumit în 2015 că Baciu nu a fost sincer cu el

„La domnul Baciu nu am renunțat doar din cauza pozelor, ci din cauză că dânsul nu a fost sincer în privința pregătirii”, spunea atunci fostul premier tehnocrat, actualmente lider al formațiunii PLUS.

„Sunt niște lucruri pe care dânsul, din păcate, nu mi le-a spus. Dincolo de calități, competențe profesionale și idei, aceste lucruri care au fost semnalate în media sunt pentru mine foarte sensibile și nu vreau să pătez în niciun fel imaginea și integritatea acestui Guvern și de aceea am luat această decizie foarte rapid, imediat ce am aflat”, mai spunea Cioloș, scrie g4media.ro.

Andrei Baciu a absolvit în anul 2011 Facultatea de Medicină din București, iar în ianuarie 2012 și-a făcut rezidențiatul la secția de chirurgie cardiacă a Spitalului Fundeni.

A fost medic rezident apoi și în Rouen, Franța, la Spitalul Universitar de acolo, acela fiind locul unde a căpătat cea mai mare experiență.

Cioloș era nemulțumit de faptul că Baciu nu i-a spus că era medic rezident atunci și a decis retragerea acestuia la cinci minute după ce a aflat mai multe detalii despre CV-ul său.

Baciu se întorsese în România în anul 2014, când a afectuat mai multe stagii de chirurgie generală la Spitalul Universitare din Capitală și la secția de chirurgie toracică de la Institutul Marius Nasta.

A fost, de asemenea, președintele Asociației SOS Drepturile Pacienților, lansată împreună cu liberalul Cristian Bușoi.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×