Sebastian Ghiță va candida la alegerile Europarlamentare! Iată din partea cărei formațiuni participă

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/03/2019, 16:34
Sebastian Ghiță va candida la alegerile Europarlamentare! Iată din partea cărei formațiuni participă
Sebastian Ghiţă. Sursa foto: Captură România TV

Fostul deputat Sebastian Ghiţă se relansează în politica mare! Omul de afaceri care se află momentan fugit în Serbia, deși instanțele din România au anulat toate cele 5 mandate de arestare emise pe numele său, a anunțat că va candida la alegerile europarlamentare!

Sebastian Ghiță candidează la europarlamentare din partea PRU

Afaceristul Sebastian Ghiță se află astfel pe primul loc pe lista Partidului România Unită pentru alegerile euro-parlamentare, fiind secondat de președintele partidului, Bogdan Diaconu.

„Voi candida în faţa românilor, primul pe lista Alianţei PRM +PRU, indiferent de vehiculul politic cu care ne vom prezenta la alegeri. Cine vreţi să vorbească despre viitorul României, străinii? Voi candida pentru că o voce românească trebuie să se audă tare şi răspicat. Trăiască România mare, unită şi suverană! Campania această electorală nu este despre Europa, Bruxelles, şi ONG-urile lui Soros, campania aceasta este despre noi, despre români”, a declarat Sebastian Ghiţă, duminică, la România TV.

Sebastian Ghiță spunea că se teme să se întoarcă în țară

Se întoarce Sebastian Ghiță în România sau candidează la europarlamentare din Serbia? În urmă cu câteva zile, Sebastian Ghiță declara că se teme să se întoarcă în țară.

 „Nu cred că această saga juridică s-a terminat (întrebat dacă va veni în România, n.r.) (…) Oamenii aceştia îmi vor face rău în continuare şi îmi vor inventa doasare, îmi vor ameninţa familia, să nu credeţi că s-a terminat. Doamna Laura Codruța Kovesi are discipoli! Doar am reușit să dovedesc împreună cu avocaţii mei şi în acest ultim dosar că probele sunt falsificate. Probele respective i-au făcut pe niște judecători curajoşi să dea o decizie corectă”, declara Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiţă a plecat din ţară, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, şi a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017. Omul de afaceri avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost eliberat pe cauţiune.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, sâmbătă, contestaţia formulată de reprezentanţii Alianţei PRM + PRU la decizia BEC privind înscrierea în alegerile europarlamentare. Liderul PRU Bogdan Diaconu afirmă că formaţiunea va avea candidaţi proprii, pe care i-a lansat sâmbătă. Cel care deschide lista este Sebastian Ghiță.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×