Motivul pentru care Sebastian Ghiță nu vrea să revină în România, deși a scăpat și de ultimul mandat de arestare

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 21:29
Motivul pentru care Sebastian Ghiță nu vrea să revină în România, deși a scăpat și de ultimul mandat de arestare GALERIE FOTO
Sebastian Ghita a spus de de nu revine in Romania

Omul de afaceri Sebastian Ghiță a declarat, joi, că nu se va întoarce în România, chiar dacă acum poate face acest lucru, deoarece Curtea de Apel Ploiești a ridicat mandatul de arestare emis pe numele său! Afaceristul a declarat la România TV că se teme!

Sebastian Ghiță se teme să se întoarcă în România

Fostul deputat a declarat că se teme să se întoarcă în țară, deoarece simte că situația aceasta nu a luat sfârșit, deoarece „Laura Codruța Kovesi are discipoli care vr să-mi facă rău”.

„Nu cred că această saga juridică s-a terminat (întrebat dacă va veni în România, n.r.) (…) Oamenii aceştia îmi vor face rău în continuare şi îmi vor inventa doasare, îmi vor ameninţa familia, să nu credeţi că s-a terminat. Doamna Laura Codruța Kovesi are discipoli! Doar am reușit să dovedesc împreună cu avocaţii mei şi în acest ultim dosar că probele sunt falsificate. Probele respective i-au făcut pe niște judecători curajoşi să dea o decizie corectă”, a comentat Sebastian Ghiță, după ce a aflat că pe numele său nu mai există niciun mandat de arestare!

Sebastian Ghita revenire Romania
Sebastian Ghita nu revine in Romania de frica

Sebastian Ghiță a scăpat de toate cele cinci mandate de arestare

Afaceristul Sebastian Ghiță nu mai este urmărit internațional în vederea încarcerării, după ce și ultimul său mandat, dintre toate cinci emise de judecători, a fost revocat! Mandatul său de arestare  în dosarul privind contractele de prestare de servicii IT a fost revocat joi, în urma deciziei magistraților Curții de Apel Ploiești.

Decizia de arestare preventivă în lipsă fusese luată în 15 martie 2017 de Tribunalului Prahova şi devenise definitivă prin încheierea din 3 aprilie 2017 a Curţii de Apel Ploieşti. Hotărârea luată joi de Curtea de Apel Ploiești este definitivă, astfel că omul de afaceri poate reveni în țară. Acesta era ultimul dosar în care fostul deputat primise mandat de arestare preventivă. Celelalte patru mandate de arestare au fost anulate de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×